Volejbalová Dukla Liberec vyrovnala finálovou sérii proti Jihostroji na 1:1

Volejbalisté Dukly Liberec zdramatizovali po pětisetové a bezmála tříhodinové bitvě finále extraligy. V domácí hale porazili České Budějovice 3:2, v rozhodujícím setu 15:13, a po druhé bitvě o titul je série vyrovnaná 1:1. O tom, kdo se přiblíží zlatým medailím, se rozhodne v sobotu na palubovce Jihostroje a určitě se bude pokračovat v Liberci čtvrtým duelem 1. května.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí volejbalisté

Liberečtí volejbalisté | Foto: Český volejbalový svaz

Jihočeši až do úterý proplouvali play-off bez zaváhání, ale v osmém zápase jejich vítězná série skončila. Začali sice pod Ještědem náporem a snažili se udržet vysokou laťku předchozích výkonů, ale po změně stran se libereckým hráčům začal dařit servis podle představ, díky tomu zlepšili i obranu a Jihostroj se začal zadrhávat.

Českobudějovický Jihostroj rozehrál volejbalové finále nad Duklou Liberec vítězstvím 3:0

Číst článek

Hra byla poté naprosto vyrovnaná. Třetí set vyhrála Dukla 25:23, další pak rovněž minimálním rozdílem Jihostroj (26:24) poté, co odvrátil mečbol. Vypjatou koncovku českobudějovičtí hráči v útoku zvládli.

V tie-breaku našli v sobě více sil domácí volejbalisté. O poslední dva body se postaral nejzkušenější hráč na palubovce, univerzál Dukly Jan Štokr.

„Chtěli jsme uhájit domácí prostředí, což se povedlo. Teď se začíná znovu od nuly. Abychom vyhráli titul, musíme vyhrát venku. A o to se pokusíme hned v sobotu,“ řekl kouč Dukly Michal Nekola.

Finále bude pokračovat v sobotu na jihu Čech od 19 hodin.

Liberec - České Budějovice 3:2 (-17, 21, 23, -24, 13)
Rozhodčí: Krtička, Renčín. Čas: 221 min. Stav série: 1:1.
Sestavy a body:
Liberec: Leikep 3, Štokr 26, Grut 17, Veselý 8, Biernat 2, Pietruczuk 16, libera Kopáček a Kunc - Správka, Srb, Indra, Holubec. Trenér: Nekola.
České Budějovice: Mach 4, Křesťan 19, Staples 21, Todua 12, De Amo 6, Michálek 8, libero Kryštof - Šotola 7, Ondrovič 3, Kraffer 3, Fila. Trenér: Dvořák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme