Dva české páry v elitní desítce. Snem jsou společné olympijské hry, říkají beachvolejbalistky

Když se před necelými dvěma roky rozešly Markéta Sluková a Kristýna Kolocová, byly slyšet hlasy, že český beachvolejbal ztratil dvojici se světovými parametry. Teď se ale ukazuje, že změnou naopak získal jeden pár navíc.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto)

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto) | Zdroj: Sport Invest

„Všechny čtyři holky vypadají na hřišti spokojeně. Co jsme udělaly, byla správná volba,“ řekla Radiožurnálu Barbora Hermannová, která vyplnila místo vedle Markéty Nausch Slukové. Společně s ní už několikrát vystoupala ve Světové sérii na stupně vítězů, loni se obě staly vicemistryněmi Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozdělení Markéty Slukové a Kristýny Kolocové se časem ukazuje jako dobrý krok

Letos je na evropském šampionátu napodobily Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. Český beach má poprvé v historii dva páry mezi nejlepšími deseti na světě. „Ale je před námi spousta práce. Otázka je, jak se budeme prosazovat v příštích letech a jaká bude konkurence,“ připomínala Hoidarová Kolocová.

Obě české dvojice spojují nejen úspěchy, ale také jeden velký sen. Tím je společná účast na olympijských hrách v Tokiu 2020. Jednu zemi zde mohou reprezentovat dva páry. „Šanci máme a bylo by skvělé, kdyby se kvalifikace povedla oběma párům,“ vyslovila přání Markéta Nausch Sluková.

Jak sama říká, na samotných olympijských hrách už se může stát cokoliv. Třeba ryze české finále, i když nad tím se Sluková jen pousmála. Tenhle sen je ještě hodně daleko. Souboj dvou nejlepších českých párů se ale může odehrát už v neděli. Obě dvojice totiž s přehledem postoupily do závěrečných bojů domácího šampionátu v pražském areálu Gutovka.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme