Dvojka bez kormidelníka skončila na Světovém poháru na stupních vítězů. V Poznani dojela třetí

Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil obsadila třetí místo ve druhém závodě Světového poháru ve veslování v Poznani. Vyhráli francouzští bratři Théophile a Valentin Onfroyovi. Druhé místo obsadila srbská dvojice Nenad Bedik, Miloš Vasič. Veslaři pražské Dukly Helešic s Podrazilem tak navázali na bronz z úvodního dílu SP v Bělehradě.

Tento článek je více než rok starý.

Poznaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic (vlevo) a Jakub Podrazil

Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic (vlevo) a Jakub Podrazil | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

"Byl to skvělý závod. Dávali jsme si pozor na technické chyby, které nás provází celou tuto sezonu. A vyplatilo se. Byl z toho bronz v osobním rekordu," uvedl pro ČTK Helešic.

Čeští veslaři zajeli čas 6:23,10 minuty a bronz před Nizozemci uhájili o sedm desetin. "Jsme rádi, že z toho nebyla opět brambora. Je to motivace do dalších tréninků," dodal Helešic, jenž před třemi týdny s Podrazilem skončili v Račicích na evropském šampionátu potřetí za sebou na čtvrtém místě.

"Podmínky v Poznani nám vyhovovaly, jak v páteční rozjížďce, tak i přímo ve finále. Foukal nám dobrý vítr, který nám přinesl osobní rekord. Jsem moc rád, že mě přijela podpořit i rodina a přítelkyně," doplnil parťáka Podrazil.

Úřadující mistryně Evropy na dvojskifu Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová v Polsku na stupně vítězů nedosáhly a skončily čtvrté. Čtyřka bez kormidelníka Matěj Tikal, Jan Pilc, Jakub Paroulek, Tomáš Emr byla pátá.

Další tři čeští zástupci se představili ve finále B a bojovali o sedmé až 12. místo. Dvojskif Matyáš Klang, Petr Melichar dojel stejně jako skifař lehkých vah Jiří Šimánek třetí, Jan Cincibuch pátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme