Dvojnásobná olympijská vítězka, vodní slalomářka Hilgertová ve 49 letech končí profesionální kariéru

Dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu Štěpánka Hilgertová končí v 49 letech profesionální kariéru. Na konci října jí vyprší pracovní poměr v Dukle a dál se chce závodům věnovat jen na amatérské úrovni. Uvedla to v rozhovoru pro web Českého olympijského výboru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 14:23 19. 10. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Štěpánka Hilgertová

Kajakářka Štěpánka Hilgertová | Foto: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Už v červnu Hilgertová připustila, že přemýšlí o sportovním důchodu. „Mě to baví, ale uvědomuji si, že kdybych polevila v tréninku, tak bych nejezdila tak dobře a netěšilo by mě to. A zase si uvědomuji, že na takhle tvrdý trénink už nebudu mít mentální síly a možná ani fyzické, tak to spíš vidím pravděpodobně i na rychlý konec,“ řekla Radiožurnálu.

Štěpánka Hilgertová předala své neteři Amálii pomyslné reprezentační pádlo

Číst článek

Od listopadu začne Hilgertová pracovat v České národní bance v odboru vzdělávacích a společenských akcí. Trénovat bude jako amatérka. „Přesto bych to nechtěla prezentovat jako konec kariéry, i když to z určitého úhlu pohledu asi konec kariéry je," řekla serveru czechteam.info.

Před sebou má hlavně nástup do práce. "Jde o organizování seminářů od odborných školení, přes kulturu až po sport, který bych tam tak trochu měla přinést já, ať už pro zaměstnance nebo i jejich rodiny s dětmi a podobně," přiblížila pro czechteam.info

Nabídku získala díky programu Českého olympijského výboru Duální kariéra, který pomáhá sportovcům začlenit se po skončení kariéry do běžného života. Hovořila už s několika budoucími kolegy.

"Říkali, že budou trpěliví a že si myslí, že to bude fajn. Budu jim prostě věřit. Je to záležitost, o které přemýšlím skoro rok, takže to není úplně novinka. Měla jsem čas si to v sobě srovnat a rozhodnout se. Usoudila jsem, že takhle to bude pro mě lepší," řekla.

Úspěšná kajakářka startovala na šesti olympijských hrách od Barcelony 1992 po Londýn 2012. Zlaté medaile získala v roce 1996 v Atlantě a o čtyři roky později v Sydney.

Vedle toho má ve sbírce také dva tituly mistryně světa. Letos na jaře se v kvalifikačních závodech neprobojovala do reprezentačního týmu pro vrcholné akce, ale jako náhradnice závodila na mistrovství Evropy. Tam vypadla v kvalifikaci.

Jakub Kanta, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme