Dvojnásobná zlatá radost. Dostál i Fuksa jsou mistry světa na půlkilometrové trati

Česká hymna se rozezní Račicemi a hned dvakrát. Kajakář Josef Dostál vylepšil své sobotní vystoupení z kilometru. Na poloviční trati suverénně svůj závod vyhrál a stal se mistrem světa. Zlatou medaili přidal ke svému stříbru z kilometru také kanoista Martin Fuksa.

Tento článek je více než rok starý.

Račice (Aktualizováno: 11:58 27. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál při oslavě vypadl z kajaku a tak musel slavit u záchranářů.

Josef Dostál při oslavě vypadl z kajaku a tak musel slavit u záchranářů. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Kajakáři se na neolympijskou trať na pětset metrů vydali jako první. Josef Dostál se od prvních metrů pohyboval na čele závodu. Na závěrečných stech metrech ujel všem soupeřům o délku přibližně jedné a půl lodi.

Dostál tak vylepšil třetí místo z kilometru, které vybojoval o den dříve. Světové zlato vybojoval potřetí v kariéře. V cíli při oslavě sletěl po zádech do vody a svůj triumf tak oslavil na člunu u záchranářů.

Na pětistovce zůstává Dostál v letošní sezoně neporažen. Druhý Dán René Holten Poulsen na favorita ztratil více než sekundu a půl. Třetí byl Ukrajinec Oleh.

Kanoista Martin Fuksa posílá do publika radostné gesto, vybojoval zlato. | Foto: ČTK, Kateřina Šulová

O něco lepší bilanci si z Račic odveze kanoista Martin Fuksa. Po sobotní stříbrné medaili přidal taktéž zlato. Jeho závod byl o něco vyrovnanější. Většinu na čele odtáhl Bělorus Piatrou.

Fuksa útočil až před tribunami ve druhé polovině trati. Taktika mu vyšla ideálně a zvítězil o celou délku lodi. Český reprezentant obhájil z půlkilometrové trati titul mistra světa.

Druhý Ital Carlo Tacchini ztratil na Fuksu více než půl sekundy. Bronzovou medaili vybojoval Bělorus Maxim Petrov.

Bronz pro čtyřkajak

Závod na 500 metrů je v rámci čtyřkajaku čerstvě olympijský a česká posádka předvedla v Račicích svou sílu. Čtveřice Jakub Špicar, Daniel Havel, Jan Štěrba a Radek Šlouf vybojovala bronzovou medaili.

O sekundu zaostala za suverénními Němci. V těsném závěru zaostali o tři desetiny za Španěly.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme