Dvojnásobný šampion Tour de France se loučí. Po Vueltě skončím, oznámil Alberto Contador

Čeká ho poslední velká akce, navíc v jeho rodném Španělsku. Cyklista Alberto Contador se chystá na závod Vuelty. Dvojnásobný šampion po něm ukončí svou bohatou kariéru. Rozhodnutí v pondělí oznámil na sociálních sítích.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alberto Contador během Tour de France 2017.

Alberto Contador během Tour de France 2017. | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

„Bude to můj poslední závod v roli profesionálního cyklisty,“ uvedl dvojnásobný vítěz Tour de France ve videu, které vložil na svůj Instagram. „Své rozhodnutí jsem si několikrát promyslel a myslím, že neexistuje lepší závod na rozloučenou než Vuelta,“ řekl Contador.

Čtyřiatřicetiletý cyklista kraloval Tour de France v letech 2007 a 2009. Na svém kontě má také dva triumfy na Giro d’Italia, které vyhrál v roce 2008 a 2015. Domácí Vueltu ovládl třikrát (2008, 2012 a 2015). Svůj poslední profesionální závod začne 19. srpna, kdy začíná letošní ročník Vuelty.

Gracias a tod@s! Thanks to all!

Příspěvek sdílený Alberto Contador (@acontadoroficial),

Pouze šest jezdců vyhrálo v průběhu své kariéry všechny tři velké třítýdenní závody. Contador je jedním z nich. Navíc se mu to podařilo během patnácti měsíců.

V roce 2010 a 2011 ještě přišel o vítězství na Tour a Giru kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu na clenbuterol, za který dostal v únoru 2012 zpětně dvouletý distanc.

Letos v dresu týmu Trek-Segafredo sbíral Contador převážně druhá místa. Druhý byl na Paříž-Nice i v domácích závodech Kolem Andalusie, Kolem Katalánska a Kolem Baskicka. Na Tour de France obsadil devátou pozici.

sob, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme