Cyklista Groenewegen už zná trest za hrozivý pád v Polsku, čeká ho devítiměsíční distanc

Nizozemský cyklista Dylan Groenewegen může na závodění téměř na rok zapomenout. Podle webu Wielerflits.nl nesmí jezdec stáje Jumbo-Visma, který způsobil hrozivou kolizi se svým krajanem Fabiem Jakobsenem v závodě Kolem Polska, vykonávat svoji činnost až do 6. května roku 2021.

Amsterodam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen | Zdroj: Reuters

Jak uvedl nizozemský server, o trestu už rozhodla nezávislá komise a Mezinárodní cyklistická unie (UCI) ho oznámí ještě tento týden.

Viník Groenewegen zpytuje svědomí: Navždy ten den budu nenávidět. Na Fabia neustále myslím

Číst článek

Devítiměsíční zákaz startu za jiné než dopingové provinění nemá podle specializovaného webu Cyclingnews v cyklistice obdoby.

Groenewegen 5. srpna v závěrečném spurtu první etapy závodu Kolem Polska v souboji o vítězství natlačil Jakobsena do bariéry. Jezdec týmu Deceuninck-Quick Step utrpěl vážná zranění hlavy a jeho život byl v ohrožení.

Pád Fabia Jakobsena, který zapříčinil Dylan Groenewegen:

Několik operací

Jakobsen se podrobil kvůli mnohačetným zlomeninám v obličeji několika operacím a ještě ho minimálně jedna čeká příští rok. Doufá nicméně, že by ještě tento měsíc mohl poprvé usednout na kolo.

Sedmadvacetiletý Groenewegen byl po incidentu ze závodu diskvalifikován a jeho tým Jumbo-Visma mu po třech dnech zastavil do vyřešení případu činnost. Vítěz čtyř etap na Tour de France od té doby nezávodil.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme