Nedivím se, že mu to trvalo déle, komentoval Groenewegenovo etapové vítězství na Tour König

Nizozemský cyklista Dylan Groenewegen vyhrál třetí etapu Tour de France. V cíli v dánském Sonderborgu porazil ve sprintu průběžného lídra celého závodu Belgičana Wouta van Aerta a po dojezdu etapy byl hodně dojatý. Dva roky totiž žil s pocitem viny po způsobení vážného pádu Fabia Jakobsena, který na Tour triumfoval v etapě o den dříve.

Tento článek je více než rok starý.

Sonderborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen | Zdroj: Reuters

„Chci poděkovat týmu, rodině i kamarádům, že mi pomohli na Tour se vrátit v dobré formě,“ vyprávěl s úlevou Dylan Groenewegen po konci třetí etapy Tour de France, ve které zvítězil jen o několik centimetrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak komentoval své etapové vítězství na letošní Tour nizozemský cyklista Dylan Groenewegen

Během rozhovoru odkázal na dva roky starý závod Kolem Polska, který naprosto změnil jeho kariéru.

Groenewegen totiž v cílové rovince ve velké rychlosti odstrčil krajana Fabia Jakobsena.

Jakobsen po nárazu do betonových a kovových zábran ležel několik dní v komatu, přišel skoro o všechny zuby, Groenewegen zase dostal víc než půlroční zákaz startu a k tomu mu chodily výhružky smrtí.

‚Nepřišel s omluvou.‘ Jakobsen zvažuje po schůzce s Groenewegenem právní dohru loňského karambolu

Číst článek

„Bylo to náročné hlavně psychicky po tom všem, co se před dvěma lety stalo. Chci to vítězství věnovat manželce a synovi, hodně to pro mě znamená,“ popisoval Groenewegen.

„Nedivím se, že to Gronewagenovi trvalo delší dobu, než Jakobsenovi. Mentálně se vrátit zpátky po tom incidentu bylo těžší právě pro něj a proto Jakobsen začal vyhrávat už loni,“ navazoval na jezdce stáje BikeExhange Jayco bývalý český reprezentant Leopold König, který ocenil psychickou sílu devětadvacetiletého Nizozemce.

Groenewegen teď může cítit dvojitou úlevu: sám zažil jeden z největších triumfů své kariéry; muž kterému málem ukončil nejen kariéru ale i život Fabio Jakobsen zase vyhrál druhou etapu letošní Tour.

Peloton čeká v pondělí volný den, během kterého se z Dánska přesune k dalšímu závodění na sever Francie.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme