‚Posledních tisíc metrů bylo brutálních.‘ Buchmann předvedl nejrychlejší Everesting, o rekord ale přijde

Německý cyklista Emanuel Buchmann zvládl na kole nastoupat 8848 výškových metrů za sedm hodin a 28 minut, za nový rekord v Everestingu však jeho výkon uznán být nemůže. Čtvrtý muž loňské Tour de France totiž nejel celou dobu po stejné trase, čímž porušil pravidla výzvy.

Ötztal (Rakousko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Buchmann absolvoval Everesting v pátek v rakouském Ötztalu. Poprvé však vyjel na horu z druhé strany, než po které pak ujel většinu ze 162 km. Rekordmanem Everestingu tak zůstává americký biker Keegan Swenson s časem sedm hodin a 40 minut.

Olympijský vítěz Kulhavý třináctkrát po sobě vyjel na Lysou horu, zdoláním ‚Everestu‘ pomohl dětem

Číst článek

Regulérní Everesting zvládl Buchmann za sedm hodin a 51 minut. „Byla to jedna z nejtěžších věcí, co jsem kdy podstoupil. Nečekal jsem, že to bude na konci tolik bolet. Posledních tisíc výškových metrů bylo brutálních,“ řekl sedmadvacetiletý jezdec týmu Bora-hansgrohe.

Oficiální twitterový účet stáje zveřejnil i některé zajímavosti. Buchmann například vypil 11 cyklistických bidonů s tekutinami, snědl sedm energetických tyčinek a šest gelů a spálil skoro sedm tisíc kilokalorií.

Cílem bylo vybrat pro německou nadaci pomáhající dětem přes 88 000 eur (2,4 milionu korun) - deset eur za každý výškový metr. O víkendu bylo na kontě téměř 17 000 eur.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme