Basketbalista Veselý euroligový bronz nezískal. Jeho Fenerbahce podlehlo Realu Madrid 94:75

Basketbalisté Fenerbahce s českou hvězdou Janem Veselým na závěrečném turnaji Evropské ligy obsadili poslední čtvrté místo. Turecký celek v neděli ve Vitorii v utkání o bronz nestačil na Real Madrid, kterému podlehl 75:94. Ve večerním finále se utká CSKA Moskva s Anadolu Efes.

Tento článek je více než rok starý.

Vitoria (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veselý byl sice v sobotu jako první český basketbalista vyhlášen nejužitečnějším hráčem prestižní soutěže, jinak ale na vystoupení ve Španělsku nebude vzpomínat v nejlepším. Na Final Four turecký celek přijel jako vítěz základní části, ale v semifinále podlehl 73:92 Anadolu Efes a ani repríza finále minulého ročníku Euroligy s Realem mu vůbec nevyšla.

První čtvrtinu Fenerbahce prohrálo 16:24, ale po nástupu Veselého a Kostase Slukase se dokázalo dostat zpět do hry a po poločase vedlo o dva body. Jenže Real si ve třetí části vzal vedení zpět a v závěrečném dějství navýšil náskok až na 21 bodů, když istanbulskému soupeři dovolil poprvé skórovat až tři minuty před koncem.

Ve druhém poločase se Fenerbahce musel obejít bez Veselého, který nehrál kvůli problémům s nedávno zraněným kolenem. Český reprezentant, jenž byl na sobotním galavečeru také vybrán do nejlepší pětky Evropské ligy a jeho akce z duelu s Gran Canarií byla vyhlášena momentem sezony, proti Realu odehrál jedenáct minut a připsal si šest bodů.

Final Four Evropské ligy basketbalistů ve Vitorii (Španělsko):
O 3. místo:
Real Madrid - Fenerbahce Istanbul 94:75 (24:16, 38:40, 63:69)
Nejvíce bodů: Ayon 23, Causeur 13, Campazzo a Thompkins po 12 - Slukas 17, Mahmutoglu 14, Gudurič 11, ...Veselý 6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme