Volejbalistky poslední zápas před čtvrtfinále Evropské ligy nezvládly, podlehly Chorvatkám

Českým volejbalistkám poslední zápas před čtvrtečním semifinále zlaté Evropské ligy nevyšel. Ve Zlíně po nadějném začátku podlehly Chorvatkám 1:3 a po sérii tří výher poprvé klopýtly. O finále si zahrají ve čtvrtek doma v Prostějově proti Rumunsku.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky.

České volejbalistky. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

České šampionky z roku 2019 až do dneška byly v Evropské lize suverénní. Skupinu odstartovaly výhrou 3:0 ve Varaždínu, ale domácí odveta jim nevyšla. Po zisku úvodního setu se tým řeckého kouče Jannise Athanasopulose potýkal s horším příjmem, a proto se nemohl prosadit v útoku.

Titul volejbalové extraligy obhájilo Karlovarsko, finálovou sérii rozseklo výhrou 3:2 nad Lvem Praha

Číst článek

„Zápas se nám moc nepovedl. Od začátku jsme si moc nepomohly servisem a od toho se odvíjely ostatní činnosti. Měly jsme to hrozně těžké na útoku, pořád jsme smečovaly do plné obrany, nedokázaly jsme si přihrát,“ řekla kapitánka a smečařka Michaela Mlejnková.

První set Češky s velkou pomocí blokařky Veroniky Trnkové vyhrály, protože se jí podařila podáním série tří bodů a do koncovky získala týmu vedení 21:17. Pak už se domácím hráčkám tolik nedařilo, neustále dotahovaly a za stavu 23:23 si Chorvatky vybojovaly potřebné dva body útokem. Od té doby měly navrch.

„Myslím si, že je hrozný úspěch, že jsme v semifinále. Musíme tenhle zápas hodit za hlavu a připravit se na čtvrtek,“ dodala Mlejnková. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Francie a Chorvatsko, vítěz tohoto duelu by měl hostit příští neděli finále.

Původně měli dnes před ženami odehrát ve Zlíně poslední kolo Evropské ligy i volejbalisté, ale estonské soupeře zdecimoval koronavirus. Utkání proto bylo zkontumováno 3:0 ve prospěch svěřenců Jiřího Nováka. Ti už měli předem jistý postup do Final Four, absolvují ho příští víkend ve Varaždínu.

Evropská liga volejbalistek ve Zlíně:
Skupina B - závěrečné 6. kolo:

ČR - Chorvatsko 1:3 (20, -23, -20, -12)
Rozhodčí: Ujhaziová (Maď.), Krtička (ČR). Čas: 112 min. Diváci: 1700.
Sestava a body ČR: Faltínová 9, Jehlářová 6, Orvošová 17, Mlejnková 11, Trnková 11, Valková 2, libera Digrinová a Dostálová - Svobodová 1, Pavlíková 2, Grabovská, Bukovská, Koulisiani 1, Blažková. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Chorvatska: Grbavicová 16, Markovičová a Samadanová po 13.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme