Pražskou šipkařskou exhibici ovládl van Gerwen. ‚Šipky v Praze mají budoucnost,‘ pochvaloval si

Šipkařskou exhibici v Praze vyhrál dvojnásobný mistr světa Michael van Gerwen. Devětadvacetiletý Nizozemec, přezdívaný Mighty Mike, porazil v zaplněné hale Královka ve finále krajana Vincenta van der Voorta 8:7 a před prosincovým mistrovstvím světa v Londýně potvrdil pozici světové jedničky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Van Gerwen ovládl pražskou exhibici

Van Gerwen ovládl pražskou exhibici | Zdroj: Reuters

Na turnaji Prague Darts Masters se v pátek večer utkaly čtyři světové osobnosti s kvartetem domácích hráčů. Karel Sedláček, Roman Benecký ani medailisté z mistrovství Evropy Pavel Jirkal a Michal Ondo ale ve čtvrtfinále neuspěli.

Jirkala vyřadil největší favorit Van Gerwen, který si posléze poradil i s Angličanem Waynem Mardlem. „Zahrát si s tím nejlepším téhle planety je pro mě obrovská energie a obrovský nakopnutí. Ať už je výsledek jakýkoliv,“ popisuje Jirkal dojmy ze zápasu s van Gerwenem pro Radiožurnál.

V hale Královka fandilo více než dva a půl tisíce diváků. Česká jednička Karel Sedláček turnaj vzal jako přípravu na mistrovství světa, na které se do Londýna kvalifikoval. „My jako hráči bychom potřebovali hrát takovýchto zápasů více. Člověk se musí otrkat,“ řekl Sedláček.

Atmosféru si pochvalovala také světová jednička: Šipky v Praze mají budoucnost,“  prohlásil vítězný Van Gerwen. Již v červnu se patrně objeví v Praze znovu. To se totiž v Letňanech uskutečné soutěžní turnaj PDC Czech Darts Open.

dpr, krb, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme