Cyklista Jakobsen je po hrozivém pádu zpátky v sedle. ‚Byla to dlouhá cesta,’ vzkazuje fanouškům

Fabio Jakobsen se poprvé po více než třech měsících od hrůzostrašného pádu v závodě Kolem Polska posadil na kolo. Nizozemský cyklista hájící barvy belgické stáje Deceuninck-Quick Step na sociální sítě umístil fotku, kde je zachycen na cyklovýletě s přítelkyní Delore Stougjeovou.

Tento článek je více než rok starý.

Gorinchem (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fabio Jakobsen se svoji přítelkyní

Fabio Jakobsen se svoji přítelkyní | Foto: Instagram | Zdroj: Fabio Jakobsen @instagram

Jakobsenův poslední závod nedopadl zrovna ideálně a poté, co ho ve spurtu v cílové rovince natlačil do bariéry krajan Dylan Groenewegen, strávil s vážným zraněním hlavy dva dny v kómatu.

„Byla to dlouhá cesta. Chtěl bych poděkovat všem lékařským specialistům, kteří mi na této cestě pomohli. Už se těším na další operaci v lednu. Do té doby začnu pomalu s tréninkem,“ napsal na instagramu k fotografii.

Kvůli mnohačetným zlomeninám v obličeji čtyřiadvacetiletý rodák z Heukelumu podstoupil několik operací a minimálně jedna ho ještě příští rok čeká.

Nemohl ani mluvit

V ústech mu zůstal jediný zub a dočasně měl i ochrnuté hlasivky, takže ze začátku musel se svými nejbližšími komunikovat pomocí textových zpráv.

Groenewegen, jenž z karambolu vyvázl se zlomenou klíční kostí, dostal za zavinění pádu od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) zákaz sportovní činnosti na devět měsíců. Sedmadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma svou vinu uznal a trest přijal. Distanc mu vyprší 7. května 2021.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme