Cyklista Jakobsen má 130 stehů v obličeji, podle šéfa týmu ho čeká dlouhá cesta k návratu do života

Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen při hrůzostrašném pádu před třemi týdny v Polsku přišel o všechny zuby s výjimkou jednoho a v obličeji má 130 stehů. S následky těžké nehody se podle šéfa stáje Deceuninck-Quick Step Patricka Lefeverea bude vypořádávat mnoho měsíců a je teprve na začátku dlouhé cesty k návratu do života.

Leiden Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen | Zdroj: Profimedia

„Fabio má obličej sešitý 130 stehy. Má jenom jeden zub, patro se mu dosud nezahojilo a nadále má jednu hlasivku ochrnutou. Pořád nemůže kloudně dýchat,“ popsal Lefevre stanici VTM Nieuws současný stav třiadvacetiletého jezdce.

Cyklista Jakobsen se po hrozivém pádu vrátí do sedla. Jsou trati na spurtování v pelotonu připravené?

Číst článek

Jakobsen měl hrozivý pád při hromadném spurtu v Katovicích. Ve zhruba osmdesátikilometrové rychlosti ho krajan Dylan Groenewegen při spurtu natlačil na bariéru. Jakobsen ji přeletěl a skončil v tratolišti krve.

Na místě musel být oživován a po intubaci byl v bezvědomí převezen vrtulníkem do nemocnice v Sosnovci, kde se podrobil pětihodinové operaci. Další dny strávil na jednotce intenzivní péče a později přiznal obavy o život. Nyní se už jeho stav lepší.

Dva týdny po Jakobsenovi měl těžký pád i stájový kolega Remco Evenepoel, který při závodu Kolem Lombardie ve sjezdu narazil do zídky na mostu a spadl do strže. Belgický jezdec si při tom zlomil pánev a pohmoždil plíce a čeká jej několikatýdenní pauza.

„Fabio je na tom mnohem hůř než Remco. Jeho zlomeniny se zahojí během šesti týdnů, u Fabia hovoříme o mnohaměsíční rekonvalescenci,“ konstatoval Lefevre.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme