Fanouškům Olympijského roku se podepisovaly Sáblíková i Ledecká. Hudec se musel představovat

Přípravu osmi sportovních osobností na zimní olympijské hry v Pchjongčchangu mapují po celý rok reportéři Radiožurnálu. A se čtyřmi představiteli projektu Olympijský rok ve středu mohli setkat i naši posluchači a čtenáři. V budově Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě se jim podepisovala i rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Spousta lidí mi přeje hlavně zdraví a ať skončím, až opravdu uznám za vhodné,“ usmívala se během autogramiády Martina Sáblíková, která změnila plány a rozhodla se, že po blížící se olympiádě končit ještě nebude.

„Těšila jsem se nejvíc asi na Martinu a jsem hrozně nadšená. Moc se mi to líbilo, jsem ráda, že se mi podepsali,“ zářila jedna z návštěvnic autogramiády, studentka Karolína Birasová.

Autogramiády ve foyeru Českého rozhlasu | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Kromě Martiny Sáblíkové se fanouškům podepisovala i snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká, alpský lyžař Jan Hudec a paralympijský reprezentant ve stejné disciplíně Patrik Hetmer.

„Jsem strašně ráda, že mi vůbec někdo fandí, je to hrozně milé,“ řekla sněžná obojživelnice Ester Ledecká.

"V helmách nejsme poznat"

To Jana Hudce, který v Alpském lyžování řadu let reprezentoval Kanadu a v českých barvách jezdí teprve od loňska, někteří fanoušci nepoznávali. Jeden z nich si ho dokonce spletl s trasérem vedle sedícího slabozrakého lyžaře Patrika Hetmera.

„Ono to v těch helmách není moc poznat, že?“ přešel sjezdař omyl s úsměvem. „Taky byla jedna paní, která říkala, že se fotí a neví s kým. Beru to v dobrém a mám radost, když lidi přijdou pro podpis.“

Tváře projektu Olympijský rok se stovkám fanoušků podepisovaly zhruba dvě hodiny. Reportéři Radiožurnálu během projektu sledují přípravu celkem devíti český olympioniků, třeba i Gabriely Koukalové nebo trenéra hokejistů Josefa Jandače.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme