Dominance i mírná pachuť. Leclerc si stěžoval na týmovou strategii Ferrari v Singapuru

Tým Ferrari získal ve Velké ceně Singapuru formule 1 první double od roku 2017, což je umístění na dvou nejlepších pozicích. Navíc italská stáj ovládla třetí podnik v řadě a po letní přestávce zatím nenašla přemožitele. Přesto v ní po závodě nepanovala úplně veselá atmosféra.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stupně vítězů po Velké ceně Singapuru 2019

Stupně vítězů po Velké ceně Singapuru 2019 | Foto: FELINE LIM | Zdroj: Reuters

Důvodem nepříliš velkých oslav bylo týmové rozhodnutí z 20. kola závodu, kdy Ferrari povolalo do boxů jako prvního Sebastiana Vettela. V té době vedoucí Charles Leclerc stavěl až o kolo později a propadl se za týmového kolegu. Vettela už ve zbytku závodu předjet nedokázal a dojel druhý. V týmovém rádiu si pak několikrát stěžoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jezdci Ferrari získali v Singapuru double, Charles Leclerc ale s druhým místem příliš spokojený nebyl. Více v příspěvku Davida Prouzy

Zvyklostí v F1 totiž bývá, že do boxů zpravidla jede jako první ten pilot, který je na tom v závodě lépe. I proto Leclerc později na pódiu moc neslavil. O nejdůležitějším momentu singapurské Velké ceny se pak rozpovídal šéf Ferrari Mattia Binnoto.

„Povolali jsme Sebastiana, protože jsme viděli, že do boxů pojede i Verstappen. Tím jsme Vettela udrželi před ním a zároveň to byla šance, jak předjet i Hamiltona. On pak zajel výborné kolo a dostal se i před Charlese, to je prostě závodění“ vysvětlil Binnoto.

Velkou cenu Singapuru formule 1 ovládla Ferrari. Po roce vyhrál Vettel, Leclerc skončil druhý

Číst článek

Sebastian Vettel tak v Singapuru ukončil více než roční čekání na vítězství ve formuli 1. A zároveň potvrdil vzrůstající formu Ferrari po letní přestávce. Možné důvody zlepšení italské stáje popisuje závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

„Do Singapuru přivezli nové přední přítlačné křídlo a novou podlahu. Zdá se, že tyto novinky byly klíčové v tom, aby Ferrari konečně dokázalo využít potenciál jejich vozu. A to i na trati, která by jim teoreticky neměla svědčit,“ řekl Knoll Radiožurnálu.

I přes výrazné zlepšení už ale Ferrari s největší pravděpodobností Mercedes v poháru konstruktérů nedožene. Přesto by dobrý závěr letošní sezony mohl výrazně zvednout morálku v týmu a zvýšit šance na úspěch v příštím roce.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme