Vydařená premiérová sezona. Po zisku mistrovského titulu uspěl Jícha i v prestižní anketě

Filip Jícha se stal nejlepším trenérem německé házenkářské bundesligy. Završil tak nadmíru povedenou první sezonu v roli hlavního kouče, v níž dovedl Kiel k mistrovskému titulu. Jako první v historii tak přidal k ocenění za nejužitečnějšího hráče sezony (2010) i triumf v prestižní trenérské anketě.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha.

Filip Jícha. | Foto: Kevin Domas | Zdroj: Reuters

Kiel získal titul navzdory tomu, že se německá nejvyšší soutěž kvůli pandemii koronaviru nedohrála. Svěřenci českého kouče ale byli v době přerušení ligy v čele tabulky.

Další český trenér v elitní házenkářské soutěži. Kubeš přebírá bundesligový Nordhorn

Číst článek

Pro tradiční bundesligový celek je to první titul po pěti letech a dovedl ho k němu právě Filip Jícha, který se v dresu Kielu stal v roce 2010 nejlepším házenkářem světa. Teď uspěl i v anketě, ve které hlasují sami trenéři a šéfové ligových týmů.

„Vůbec jsem s tím nepočítal, je to velké ocenění celého týmu. Pořád pro mě ale zůstává nejdůležitější samotná práce s hráči,“ uvedl Jícha na klubovém webu.

Od další sezony budou v elitní házenkářské soutěži působit v roli hlavního kouče dva Češi. Jeden z dvojice reprezentačních trenérů Daniel Kubeš povede tým Nordhorn-Lingen, kde v letech 2006 až 2008 hrával.

jsu, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme