Filip Jícha se rozloučil se svou házenkářskou kariérou, na rozlučce si s ním zahrály i jeho děti

Na rozlučce se proti sobě utkaly týmy německého Kielu a španělské Barcelony, ve kterých strávil Jícha velkou část svého zahraničního angažmá. Na plzeňský zimní stadion přišlo na rozlučku přes pět tisíc diváku a viděli i to, jak v závěru nastoupily k Jíchovi na hřiště jeho dvě děti, Vincent a Valérie.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha nastupuje ke svému rozlučkovému zápasu

Filip Jícha nastupuje ke svému rozlučkovému zápasu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

V první půli nastoupil Jícha v dresu výběru Kielu, za který hrál v letech 2007 až 2015 a slavil s ním ty největší úspěchy ve své kariéře. S německým celkem vyhrál dvakrát Ligu mistrů a celkem sedmkrát Bundesligu.

Filip Jícha se v Plzni rozloučí s kariérou. Srovnání s Tomášem Rosickým a jeho rozlučkou ale odmítá

Číst článek

Naopak do té druhé se převlékl do dresu výběru Barcelony. Jícha do katalánského klubu přestoupil v roce 2015 a hrál tam až do svého ukončení kariéry před rokem. Toto jeho angažmá bylo poznamenané častými zdravotními komplikacemi.

V Plzni se hrála otevřená házená, kterou předváděly velké hvězdy tohoto sportu. Na palubovce byli k vidění dvojnásobní olympijští vítězové a úřadující mistři světa Francouzi Daniel Narcisse a brankář Thierry Omeyer.

Kromě zahraničních hvězd mohli plzeňští diváci vidět i české hráče. Nastoupili například trenéři české reprezentace Jan Filip s Danielem Kubeše nebo brankářské sourozenecké duo Petr a Jan Štochlovi.

Nejemotivnější moment celé rozlučky ale přišel v jejím závěru. Po posledním oddechovém čase nastoupily na hřiště Jíchovy děti Vincent a Valérie. Ty také daly poslední dva góly zápasu, a tak pečetily výhru výběru Barcelony 43:31.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme