Český dostihový rekordman Minařík je po pádu v umělém spánku. Přátelé se skládají na léčbu

Úspěšný žokej Filip Minařík měl začátkem července na dostizích v Mannheimu těžký pád, po kterém je už tři týdny v umělém spánku. Český rekordman v počtu vyhraných dostihů a čtyřnásobný německý šampion si poranil hlavu a zlomil nohu. V současnosti je hospitalizován na specializované klinice v Hannoveru. Minaříkovi přátelé zahájili sbírku na pokrytí nákladů na jeho léčbu.

Tento článek je více než rok starý.

Hannover Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Minařík

Filip Minařík | Zdroj: Profimedia

„Filip je teď v nejlepších rukou. Institut je na podobné případy zařízen, navíc máme v Hannoveru naštěstí část rodiny. To mi výrazně ulehčuje situaci a také péči o dceru Finju,“ citoval server Jezdci.cz prohlášení Minaříkovy manželky Katji.

Svět dostihů oplakává žokeje Hurta, bývalý šampion tragicky zemřel v den svých narozenin

Číst článek

„Všichni dělají maximum, Filip teď potřebuje čas na rekonvalescenci. Nemá smysl dávat žádné prognózy. Každý, kdo se někdy setkal s problematikou traumat hlavy a pacientů v umělém spánku, ví, že se situace může měnit. Filip je velký bojovník. Všichni teď musíme být trpěliví a dát mu čas,“ uvedla žena pětačtyřicetiletého žokeje.

Internetová sbírka

K finanční podpoře zraněného Minaříka vyzval na twitteru i hvězdný Frankie Dettori, který v sobotu vyhrál v Ascotu posedmé dostih King George VI and Queen Elizabeth Stakes, čímž vyrovnal vyrovnal legendu Lestera Piggotta.

Na serveru Gofundme se k neděli vybralo téměř 70 tisíc eur. Cílem je částka 100 tisíc eur (2,6 milionu korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme