Úspěch českých puškařů na mistrovství Evropy. Nymburský získal titul a Nepejchal byl druhý

Čeští puškaři ovládli na mistrovství Evropy v Boloni střelbu z libovolné malorážky na 3x40 ran. Petr Nymburský získal titul a návdavkem účastnické místo na olympijských hrách v příštím roce. Filip Nepejchal, který „kvótaplac“ do Tokia vybojoval v této disciplíně už dříve, skončil druhý.

Tento článek je více než rok starý.

Boloňa (Aktualizováno: 16:45 21. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřiadvacetiletý Nymburský zvítězil s náskokem čtyř desetin bodu. O pořadí českých střelců rozhodla poslední rána, před níž o čtyři roky mladší Nepejchal vedl o jednu desetinu. Bronz získal Jon-Hermann Hegg, nejlepší z tria norských účastníků osmičlenného finále.

Sportovní střelci už mají o jednu nominaci na olympiádu víc než v Riu. A mohou získat další

Číst článek

Čeští střelci už v páteční kvalifikaci třípolohové střelby získali stříbro v soutěži týmů za suverénními Nory, trio s Nymburským a Nepejchalem tvořil David Hrčkulák.

Nymburský získal první individuální medaili na velké akci v kariéře včetně Světového poháru, v němž je jeho maximem předloňské čtvrté místo v malorážce vleže z Mnichova. Nepejchal už má na kontě tři triumfy ve Světovém poháru a je trojnásobným juniorským mistrem Evropy, po přechodu mezi seniory už letos vybojoval dva bronzy a také zlato v mixu na Evropských hrách v Minsku.

Nymburský byl v boloňském finále jedním ze čtyř uchazečů o dvě místa na olympijské hry a už po prvním vyřazování měl jistotu, protože dva jeho přímí rivalové odpadli. A z účasti v Tokiu se spolu s ním radoval i Ital Lorenzo Bacci, který nakonec skončil pátý.

Družstvo skeetařů obhájilo titul mistrů Evropy, Tomeček má druhé zlato z jednoho šampionátu

Číst článek

Nepejchal ani norští střelci už o olympiádu nesoutěžili. Český talent účastnické místo vybojoval už v dubnu při triumfu na Světovém poháru v Pekingu, severská velmoc má olympijskou kvótu dvou střelců na disciplínu naplněnou.

Aktuálně má česká střelba sedm účastnických míst, o ty další se zasloužili Nikola Mazurová (vzduchová puška) a brokaři Jiří Lipták, David Kostelecký (oba trap), Jakub Tomeček a Barbora Šumová (oba skeet).

V Boloni neměl k olympijské kvalifikaci daleko pistolář Martin Podhráský. V rychlopalbě obsadil deváté místo a mezi střelci, kteří bojovali o dvě místa pro Tokio, skončil první pod čarou. Z páté a šesté příčky prošli do finále jako poslední Ital Riccardo Mazzetti a Ázerbájdžánec Ruslan Luněv, za nímž český reprezentant zaostal o dva kruhy. V soutěži družstev dělily Podhráského s Martinem Strnadem a Tomášem Těhanem tři body od bronzu.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě v puškových a pistolových zbraních v Boloni:
Muži:
Libovolná malorážka 3x40: 1. Nymburský 457,9, 2. Nepejchal (oba ČR) 457,5, 3. Hegg (Nor.), ...v kvalifikaci 21. Hrčkulák (ČR).
Družstva: 1. Norsko 3540 - světový rekord, 2. ČR 3526, 3. Maďarsko 3518.
Ženy:
Sportovní malorážka 3x40: 1. Christenová (Švýc.) 460,6, 2. Martynovová (Běl.) 456,9, 3. Steneová (Nor.), ...v kvalifikaci 36. Brázdová, 61. Foistová, 62. Mazurová (všechny ČR).
Družstva: 1. Norsko 3531 - světový rekord, 2. Rusko 3519, 3. Německo 3512, ...15. ČR 3459.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme