Kejval bude mít v boji o post šéfa olympijského výboru konkurenci. Vyzve ho pozemní hokejista Neusser

Jiří Kejval bude mít při říjnových volbách předsedy Českého olympijského výboru protikandidáta. Český svaz pozemního hokeje nominoval Filipa Neussera, který dosud tento sport zastupoval v plénu ČOV. Předseda svazu Gino Schilders také uvedl, že se Kejval pokusil ovlivnit rozhodování pozemkářů o obsazení místa v plénu. Kejval prohlásil, že jen požádal svaz pozemního hokeje, aby zvážil, že jako jeden z mála sportů nemá v plénu ČOV voleného zástupce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:03 6. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Českého olympijské výboru Jiří Kejval

Předseda Českého olympijské výboru Jiří Kejval | Foto: Tomáš Vodňanský

Kejval je předsedou národního olympijského výboru od roku 2012, kdy ve funkci vystřídal Milana Jiráska. Ani tehdy ani o čtyři roky později o nejvyšší pozici v ČOV nikdo jiný neusiloval.

Pozemkářský svaz Kejvalovi vyčetl, že se pokusil promluvit do jeho rozhodování. Podle předsedy ČSPH Schilderse se tak stalo na srpnové schůzce.

Český olympijský výbor se necítí poškozen, řekl jeho šéf Kejval v kauze rozdělování sportovních dotací

Číst článek

„Vyjádřil jste přání, aby náš svaz nedelegoval do pléna Českého olympijského výboru našeho člena, mimo jiné trenéra ženského reprezentačního týmu Filipa Neussera. A oslovil jste mě, abych se místo něj stal členem pléna ČOV já sám. Tedy pokusil jste se zasáhnout do suverenity našeho svazu a ovlivnit naše rozhodování. Překvapilo mě, že se předseda Českého olympijského výboru může k něčemu podobnému snížit,“ uvedl Schilders v otevřeném dopise.

Kejval konstatoval, že hlavními tématy schůzky bylo zhodnocení dosavadní spolupráce a otázky dalšího vzdělávání trenérů.

„Na samém konci oficiálního jednání jsem ho (Schilderse) informoval o tom, že jsou jedním z mála sportů, který nemá v plénu ČOV svého předsedu nebo jiného voleného zástupce, což je velmi neobvyklé. Požádal jsem ho, aby tuto skutečnost na úrovni svazu zvážili,“ řekl Kejval.

Svaz pozemního hokeje zároveň oficiálně navrhl Neussera na post předsedy ČOV.

„O kandidatuře Filipa Neussera rozhodlo jednohlasně předsednictvo svazu. To je přesvědčeno, že je nutné v zájmu celého českého sportu zahájit novou éru po činnosti pana Kejvala v pozici předsedy ČOV. Kandidatura pana Neussera na pozici předsedy ČOV je i reakce na jednání pana Kejvala, jež je dle názoru ČSPH ve výrazném rozporu s olympijskými principy,“ napsalo vedení svazu.

Potvrzuji. Kandiduji proti Jiřímu Kejvalovi do čela ČOV. Program zveřejním v nejbližších dnech, po té co ho nejprve představím sportovním svazům.

15:56 – 06. 09. 2020

2 6

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme