Salač dojel v kvalifikaci na Velkou cenu Valencie pátý, závěrečný závod odstartuje z druhé řady

Filip Salač obsadil v kvalifikaci Moto3 ve Velké ceně Valencie silničních motocyklů páté místo. Český jezdec tak odstartuje do závěrečného závodu sezony mistrovství světa z druhé řady.

Tento článek je více než rok starý.

Valencie (Aktualizováno: 15:13 13. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač

Filip Salač | Zdroj: Profimedia

Devatenáctiletý Salač na základě vydařených výsledků v tréninkových jízdách postoupil rovnou do druhé části kvalifikace, v jejímž závěru zajel svůj nejlepší čas 1:39,092.

Vyšetření neodhalila další zranění, vzkazuje Salač. Český motocyklový závodník je po pádu v pořádku

Číst článek

V poslední Grand Prix před přestupem do vyšší třídy Moto2 zaznamenal svůj třetí nejlepší kvalifikační výsledek v sezoně po prvním a druhém místu ze Sachsenringu a Misana.

„Byl to skvělý den. Ve třetím tréninku se mi nepodařilo zajet rychlé kolo, protože na trati byly žluté vlajky. Ale kvalifikace se povedla na jedničku, ztráta na druhé místo byla desetina sekundy. Mám z dnešního výsledku větší radost než z první řady v Misanu nebo pole position na Sachsenringu. Jsem tady silný, doufám, že si zítra závod užiju, už se na to moc těším,“ uvedl v tiskové zprávě Salač.

Pro premiérovou pole position v kariéře si dojel v čase 1:38,668 Španěl Pedro Acosta, jenž už minulý týden v Portimau získal s předstihem mistrovský titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme