Salač dojel v tréninku na Velkou cenu Valencie pátý, po prodělaném koronaviru se vrátil Rossi

Filip Salač obsadil páté místo v úvodních trénincích třídy Moto3 na Velkou cenu Evropy silničních motocyklů ve Valencii. Právě na tomto španělském okruhu osmnáctiletý český závodník loni dosáhl svého dosud nejlepšího výsledku v šampionátu, kterým byla taktéž pátá příčka.

Tento článek je více než rok starý.

Valencie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač během Velké ceny Brna

Filip Salač během Velké ceny Brna | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V pátek dopoledne zajel Salač třináctý čas, odpoledne mokrá trať postupně osychala. Český jezdec ztratil na nejrychlejšího Itala Celestina Viettiho 516 tisícin sekundy.

‚Probudil jsem se a všechno mě bolelo.‘ Rossi v Aragonu nepojede, nakazil se koronavirem

Číst článek

„Suchá stopa měla dvacet až třicet centimetrů a jen jsem si říkal, kdy mi to ustřelí. Chvíli jsem byl i první, nakonec jsem dokončil pátý. Tento trénink byl hodně důležitý, protože přes noc i zítra ráno má pršet. Měl bych tedy jít přímo do Q2 (kvalifikace pro 18 nejlepších),“ uvedl Salač v tiskové zprávě.

Návrat Rossiho

K továrnímu týmu Yamaha se po třech týdnech připojil Valentino Rossi, který v pátek obdržel druhý negativní výsledek testů na koronavirus.

Devítinásobný šampion, jenž kvůli onemocnění covidem-19 přišel o dvě Velké ceny ve španělském Alcaňizu a dlouho se nákazy nemohl zbavit, zamířil po příletu z Itálie do boxů, na trať ale zatím nevyjel.

V úvodních dvou trénincích MotoGP ho zastoupil Američan Garrett Gerloff, v sobotu už by se měl Rossi posadit na motorku sám.

Nejrychlejší čas v pátek v MotoGP zajel Australan Jack Miller na ducati.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme