Salač podepsal před restartem sezony Moto3 nový kontrakt. Italská stáj si ho pojistila na příští rok

Motocyklový jezdec Filip Salač bude i v příští sezoně mistrovství světa závodit za tým VNE Snipers. Italská stáj na osmnáctiletého člena týmu nadějí Autoklubu ČR uplatnila opci a s předstihem s ním prodloužila smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač během Velké ceny Brna

Filip Salač během Velké ceny Brna | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V jejích barvách jezdí Salač od letošního roku, byť zatím absolvoval jediný závod Moto3, protože po Velké ceně Kataru byla sezona přerušena kvůli pandemii koronaviru.

Motocyklový závodník Salač zajel ve Valencii životní výsledek. V královské třídě slavil Márquez

Číst článek

Šampionát se znovu rozjede o tomto víkendu v Jerezu a Salač restart absolvuje se zajištěnou budoucností a navíc s opcí na rok 2022.

„Už první závod letošního roku ještě před přerušením kvůli koronaviru ukázal, že společně máme slušnou rychlost, a věřím v postupný progres, který nás dovede až na stupně vítězů. To je také mým cílem,“ uvedl v tiskové zprávě Autoklubu ČR Salač, který v březnu vstoupil do sezony osmým místem.

„Filip je vnímán jako obrovský talent, s prodloužením smlouvy jsou na příští rok spojeny ambice bojovat o nejvyšší místa v celkovém pořadí Moto3. Zároveň se podařilo už od letoška vyjednat oproti původní dohodě o třetinu výhodnější finanční podmínky a uzavřít další opci na sezonu 2022,“ konstatoval prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme