Salač si v Jerezu ve třídě Moto2 pro body nedojel, v královské kubatuře zvítězil Bagnaia

Filip Salač v motocyklové Velké ceně Španělska na bodované umístění nedosáhl. Dvacetiletý český jezdec v Jerezu projel cílem Moto2 jako jednadvacátý a nenavázal na čtrnáctá místa z předchozích dvou závodů v Austinu a Portimau. Premiérový triumf v mistrovství světa v kariéře s převahou vybojoval japonský vítěz kvalifikace Ai Ogura.

Jerez (Španělsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač

Filip Salač | Zdroj: Profimedia

Salač se po startu z 22. místa ještě propadl a v závodě se pak pohyboval maximálně na dvacáté pozici, než ji tři kola před koncem ztratil.

Salač v Argentině po pádu závod nedokončil a ani ve třetím startu v Moto2 nebodoval

Číst článek

V šestém dílu šampionátu po přestupu z Moto3 vyrovnal svůj třetí nejlepší výsledek, za vítězem pilot týmu Gresini Racing zaostal o 53 sekund a na poslední bodovanou pozici měl dvacetisekundové manko.

Jednadvacetiletý Ogura už byl letos třetí v Argentině a druhý v Austinu a včetně Moto3 vybojoval dvanácté pódiové umístění v životě, poprvé se ale na jeho počest hrála hymna.

Životním výsledkem si upevnil druhé místo v průběžném pořadí za suverénním Italem Celestinem Viettim, který tentokrát skončil šestý. Na stupně vítězů Oguru doprovodili Španěl Arón Canet a Ital Tony Arbolino.

Královská třída

Také Bagnaia si dojel pro pátý triumf v MotoGP v kariéře z pole position. Maximem úřadujícího vicemistra světa v sezoně dosud bylo páté místo z Argentiny a USA, tentokrát všechny soupeře nechal za sebou a v závěru nedal šanci dotírajícímu vedoucímu muži MS a obhájci titulu Fabiu Quartararovi z Francie.

Porazil ho o 285 tisícin, třetí skončil Španěl Aleix Espargaró po souboji ve skupince s krajanem a šestinásobným šampionem MotoGP Marcem Márquezem a Australanem Jackem Millerem. Márquez na čtvrtém místě vybojoval nejlepší výsledek v sezoně.

Quartararo měl dosud stejně bodů jako další Španěl Álex Rins, který ale tentokrát nezískal žádný a francouzský lídr nyní vede pořadí se sedmibodovým náskokem před Espargarem. Jediným dvojnásobným vítězem v sezoně zůstává Enea Bastianaini, italský jezdec v Jerezu skončil až osmý a průběžně je třetí.

V nejslabší třídě Moto3 se po dramatickém dojezdu radovali z absolutního triumfu domácí jezdci. Podruhé v kariéře zvítězil Izan Guevara následovaný kolegou z týmu GasGas Aspar a lídrem mistrovství světa Sergiem Garcíou, třetí skončil Jaume Masiá. Ještě před poslední zatáčkou v čele jedoucí Deniz Öncü z Turecka skončil čtvrtý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme