Salač na okruhu v Mugellu bodoval a vylepšil si maximum v Moto2, obsadil 13. příčku

Motocyklista Filip Salač obsadil ve Velké ceně Itálie 13. místo, zaznamenal nejlepší výsledek ve třídě Moto2 a počtvrté v sezoně bodoval. Závod na okruhu v Mugellu vyhrál Španěl Pedro Acosta, který se stal ve věku 18 let a čtyři dny nejmladším vítězem v této kubatuře v historii.

Mugello (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač

Filip Salač | Zdroj: Profimedia

Lídr šampionátu Celestino Vietti se dlouho držel na třetím místě, tři kola před koncem ale italského jezdce zradil stroj a závod nedokončil. Bodově se na něj dotáhl Japonec Ai Ogura, který v neděli dojel třetí.

Salač si v Jerezu ve třídě Moto2 pro body nedojel, v královské kubatuře zvítězil Bagnaia

Číst článek

Salač, jehož letošním maximem po přestupu z Moto3 do vyšší třídy byla 14. místa z Ameriky a Portugalska, v závěru jezdil na 17. místě. Na bodované pozice mu pomohl i Lowesův pád a technické problémy Viettiho. Další dva soupeře pak v posledních třech kolech předjel.

Acosta premiérovým triumfem v Moto2 navázal na šest výher, které nasbíral vloni v Moto3. Jako nejmladší vítěz v kategorii překonal současnou hvězdu MotoGP Španěla Marca Márqueze, který v roce 2011 ve Francii zvítězil ve věku 18 let a 87 dní.

Závod Moto3 sice po těsném souboji v cílové rovince vyhrál Izan Guevara před týmovým kolegou a lídrem šampionátu Sergiem Garcíou.

Vítěz byl ale po skončení závodu penalizován za vyjetí z trati v posledním kole a oba španělští jezdci si pořadí vyměnili. Třetí skončil Japonec Tacuki Suzuki.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme