Salač si v Moto 3 dojel pro další body, na Velké ceně Británie obsadil čtrnáctou příčku

Filip Salač obsadil v motocyklové Velké ceně Británie ve třídě Moto 3 čtrnácté místo a bodoval tak i v třetím závodu po změně týmu. Z pole position v Silverstonu vyhrál Ital Romano Fenati.

Silverstone (Británie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač

Filip Salač | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletý Salač startoval do Grand Prix po vydařené kvalifikaci ze šesté pozice a v úvodu bojoval o pátou příčku. Pak se ale český jezdec, jenž měl v trénincích tři pády, propadl do druhé desítky a po roztrhání pole jel ve skupině usilující o desáté místo.

Salač si na Velké ceně Rakouska dojel pro body, v kategorii Moto3 finišoval dvanáctý

Číst článek

Člen týmu CarXpert Prüstel, do něhož přestoupil před letní přestávkou, útočil na druhý nejlepší letošní výsledek po životním druhém místu v Le Mans. Na desátou příčku nakonec Salač nedosáhl a v závěrečných zatáčkách klesl na předposlední bodovanou pozici.

Svou suverenitu potvrdil v závodě Fenati, jenž byl v Silverstonu nejrychlejší ve všech třech trénincích i v kvalifikaci. Pětadvacetiletý Ital si dojel pro první výhru v sezoně a 13. v kariéře s náskokem půldruhé sekundy před krajanem Niccolem Antonellim. Italské stupně vítězů zkompletoval Denis Foggia.

V čele šampionátu je s velkým náskokem sedmnáctiletý španělský nováček Pedro Acosta, i když dnes dojel až jedenáctý. Salač je sedmnáctý a stále může pomýšlet na to, že poprvé v kariéře skončí v konečném hodnocení MS v první dvacítce.

Velká cena Británie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Silverstonu:

Moto3: 1. Fenati (It./Husqvarna) 37:26,974, 2. Antonelli (It./KTM) -1,679, 3. Foggia (It./Honda) -2,107, 4. Guevara (Šp./GASGAS) -2,154, 5. Suzuki (Jap./Honda) -7,475, 6. Masiá (Šp./KTM) -7,541, ...14. Salač (ČR/KTM) -22,107.

Průběžné pořadí MS (po 12 z 19 závodů): 1. Acosta (Šp./KTM) 201, 2. García (Šp./GASGAS) 155, 3. Fenati 132, 4. Foggia 118, 5. Masiá 105, 6. D. Binder (JAR/Honda) 95, ...17. Salač 46.

14.00 MotoGP,

15.30 Moto2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme