Plzeňští házenkáři ztratili domácí neporazitelnost. V prvním finálovém zápase podlehli pražské Dukle

Házenkáři Dukly Praha vyhráli v play off extraligy první finálový zápas. V hale obhájců titulu v Plzni zvítězili 24:22 a připravili Západočechy o domácí neporazitelnost v sezoně. Plzenští by v tomto ročníku rádi prodloužili sérii titulů na čtyři. Dukla chce navázat na svůj šest let starý titul. Další utkání série se hraje na západě Čech v neděli od 17:00.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů HC Dukla Praha

Radost hráčů HC Dukla Praha | Zdroj: ČTK

Plzeňští, kteří usilují o čtvrtý titul za sebou, si v první půli dvakrát vytvořili tříbrankový náskok, ale Dukla ho pokaždé rychle smazala.

Domácí se ani po změně stran nedokázali soupeři gólově vzdálit, naopak Dukla využila jejich sedmiminutové střelecké odmlky, otočila na 21:19 a vedení už nepustila.

"Jdeme si za vítězstvím, dlouhodobě pracujeme na tom zvládat těžké duely. Rozhodla naše obrana a důležité bylo, že jsme ve výhru věřili," řekl na webu házenkářského svazu trenér Dukly Jan Josef.

Pražané čekají na extraligové zlato od roku 2011, dosud nastřádali 28 federálních a tři české mistrovské tituly.

Hosté pozorně hlídali Michala Tonara, plzeňská střední spojka dala pouze dva góly. Klíčovým mužem vítězů byl brankář Tomáš Petržala, kterého domácí hráči v druhé půli překonali jen osmkrát.

"Dnes rozhodly naše neproměněné přesilové hry, při kterých jsme si nevytvořili dobré šance. Zítra se začíná od stavu 0:0 a chceme zvítězit, série teprve začala," poznamenal plzeňský kouč Martin Šetlík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme