Fleretista Alexander Choupenitch vybojoval na mistrovství Evropy bronz, prohrál jen s olympijským vítězem

Fleretista Alexander Choupenitch vybojoval na mistrovství Evropy v šermu bronzovou medaili. Na šampionátu v Novém Sadu postoupil až do semifinále, kde jej porazil 15:11 úřadující olympijský vítěz a obhájce prvenství Daniele Garozzo z Itálie.

Novi Sad/Srbsko (Aktualizováno: 20:00 16. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fleretista Alexander Choupenitch (zády)

Fleretista Alexander Choupenitch | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Choupenitch se stal teprve druhým českým šermířem, který získal na ME medaili v individuální soutěži. Před 27 lety vybojoval kordista Jiří Douba ve Vídni rovněž bronz.

Douba byl ve stejném roce i členem bronzového družstva, vloni se na týmový úspěch podařilo navázat kordistům v sestavě Jiří Beran, Richard Pokorný, Martin Rubeš a Pavel Pitra.

Choupenitch v Srbsku nejprve ovládl bez porážky šestičlennou kvalifikační skupinu. V eliminaci pak na jeho zbrani skončili postupně Belgičan Hans Joachim Lecocq (15:5) a bronzoví medailisté z minulých šampionátů André Sanita z Německa (15:11), Ukrajinec Andrij Pogrebnjak (15:12) a ve čtvrtfinále Jérémy Cadot z Francie (15:6).

Zastavil jej až pětadvacetiletý Garozzo, aktuálně pátý muž žebříčku FIE. Ve vyrovnaném duelu Choupenitche ani jednou nepustil do vedení, ale rozhodující šňůra se mu povedla až od stavu 12:11.

O první seniorskou medaili z velké akce vylepšil svoji sbírku, v které jsou například zlato a dvě stříbra z juniorského ME a bronz a stříbro z juniorského MS.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme