České florbalistky rozstřílely ve čtvrtfinále mistrovství světa Polsko 11:4. Řepková nasázela hattrick

České florbalistky vyhrály ve čtvrtfinále mistrovství světa v Neuchatelu nad Polskem 11:4 a v sobotu budou hrát od 17:45 o finále s domácím Švýcarskem. Třemi góly se na postupu podílela Martina Řepková, která den před 24. narozeninami oslavila první hattrick na světovém šampionátu.

Neuchatel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České florbalistky slaví výhru nad Polskem

České florbalistky slaví výhru nad Polskem | Foto: Martin Flousek | Zdroj: ČTK

Před utkáním byla oceněna brankářka Jana Christianová, která jako pátá česká hráčka dosáhla na hranici 100 zápasů v národním týmu po Denise Billé (121), Haně Koníčkové (116), Tereze Urbánkové (114) a Elišce Krupnové (102). Utkání strávila při nasazení Nikoly Příleské na lavičce, přesto se jí start započítává. V brance ze 100 utkání nastoupila do 55 z nich.

Nejvyšší výhra v historii a postup do čtvrtfinále šampionátu. Florbalistky nasázely Slovensku 19 gólů

Číst článek

Polky prohrály s českým týmem i všech sedm předchozích vzájemných duelů s celkovým skóre 13:57 a ve čtvrtfinále MS mu podlehly počtvrté v řadě. Po 148 sekundách se sice dostaly do vedení, když po rychlém protiútoku otevřela skóre Zagórská, ale mezi pátou a 12. minutou favorit otočil stav na 4:1.

Nejdříve využila přesilovou hru Urbánková, přihrávku Koníčkové usměrnila za Bernackou Mlejnková a skórovaly také kapitánka Krupnová a Plášková. Polky se dostaly zpět na kontakt díky gólům Rogalaové a Justyny Krzywakové. Po 42 vteřinách druhého dějství se ale trefila od půlky hřiště Jiránková a Češky postupně navyšovaly skóre.

K narozeninám hattrick

O další tři branky se postarala Řepková, která stihla hattrick během sedmi minut a 19 sekund. Všechny tři góly dala pohotovými pokusy z voleje a postupně mohla děkovat za přihrávky Bočanové, Kubečkové a Pláškové, která předtím ještě v 31. minutě trefila tyč.

Po 79 sekundách závěrečné části se podruhé v utkání prosadila Justyna Krzywaková, vzápětí se ale zapsala do střelecké listiny i další členka české elitní útočné formace Ratajová.

Dvouciferný výsledek zařídila v 53. minutě Kapcová, která už překonala Mlynarczykovou, jež vystřídala Bernackou. Skóre ještě dovršila Mlejnková, která po pětigólovém představení v úterý proti Slovensku skórovala posedmé na turnaji.

🇨🇿 POSTUPUJEME DO SEMIFINÁLE!

České hráčky zvládly čtvrtfinálové utkání proti Polsku a po výsledku 11:4 postupují do semifinále MS. Hattrickem se blýskla Martina Řepková. Semifinále Česko odehraje zítra od 17:45 hod. proti domácímu Švýcarsku. #ceskyflorbal

17:53 – 13. 12. 2019

3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme