Čeští florbalisté odstartují domácí mistrovství zápasem proti Německu, očekává se až 15 tisíc diváků

V sobotu vstoupí čeští florbalisté do domácího mistrovství světa. V prvním zápase ve skupině se utkají s výběrem Německa. Očekává se velká divácká návštěva a s ní i velká očekávání domácích fanoušků. Cílem bude především zisk medaile, což se zatím Čechům na domácím šampionátu nepodařilo.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká florbalová reprezentace chce na domácím šampionátu získat medaile

Česká florbalová reprezentace chce na domácím šampionátu získat medaile | Foto: Martin Flousek | Zdroj: www.ceskyflorbal.cz

 „Ten tlak na nás bude trochu jiný, než když hrajeme venku. Je to, jako když jsme tu viděli hrát české hokejisty, kteří říkali, že je to svazovalo,“ přiznává reprezentant Daniel Šebek pro Radiožurnál.

Očekává se divácká kulisa, před kterou reprezentanti moc často nehrají. „To se ukáže na začátku, jakým způsobem si s atmosférou, která kolem nás bude, poradíme. Uvidí se, zda dokážeme využít energii, která se v O2 areně rozlije,“ říká Milan Garčar. Hráč, který jako jediný ze současného kádru hrál už na domácím mistrovství světa před deseti lety.

🇩🇪⚔🇨🇿 Dnes hrajeme s Německem! Náš tým vstoupí do Mistrovství světa mužů ve florbale 2018 v 18:15 po slavnostním zahájení.

S Němci se na MS utkáme počtvrté, naposledy to bylo 16. 5. 2004. Bilance na MS: 3-0-0 34:2 #ceskyflorbal #floorball #WFCPrague

08:47 – 01. 12. 2018

4 25

„Prostor na webových sítích a v aplikacích je mnohonásobně větší. I pro mě je to velké očekávání. Jsem zvědavý, jak nás to šílenství zasáhne,“ popisuje dojmy Garčar.

První velký turnaj mezi dospělými čeká 16letého útočníka Filipa Langera. „Mluvil jsem s mentálními kouči, jak se na to připravit a v dané situaci se uklidnit. Myslím ale, že ta nervozita přijde. Připravuji se tak, aby šla ta nervozita odbourat. Je to přes dechové cvičení a rituály před zápasem,“ líčí plány, jak se vyrovná s diváckou návštěvou, která se odhaduje na zhruba 15 tisíc diváků.

„Hlavně jsme si říkali, abychom se nenechali zbláznit a zbytečně se nevyhecovali k nějakým zbytečnostem,“ doufá kapitán Matěj Jendrišák.

Zápas Češi proti Německu rozehrají v sobotu od 18.15.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme