Florbalisté Střešovic a Bohemians postoupili do semifinále Czech Open, k vítězství pomohly nájezdy

Florbalisté pořádajícího Tatranu Střešovice a FbŠ Bohemians zakončili cestu v elitní kategorii mužů na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze v semifinále. Tatran podlehl švýcarském mistrovi SV Wiler-Ersigen 1:4, Bohemians utrpěli debakl s obhájcem vítězství z minulých dvou ročníků Falunem 3:16.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbal (ilustrační foto)

Florbal (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

V ženské elitě v boji o finále neuspěly ani mistrovské Vítkovice proti švýcarskému celku Kloten Dietlikon Jets (0:3) a Tigers Jižní Město proti Pixbu Wallenstam (1:8).

V nedělním finále ale nebude chybět české zastoupení. Ve Wileru, který se bude v hale na Podvinném mlýně od 15.20 snažit sesadit Falun z trůnu, je asistentem trenéra Radek Sikora a v útoku nastupuje jeho syn Radek.

Pixbo s reprezentantkami Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou bude na stejném místě od 11.40 útočit už na čtvrtý triumf za sebou proti Dietlikonu, jehož barvy hájí Hana Koníčková a Natálie Martináková.

Charitativní florbal vynesl šestiletému Tadeáškovi čtvrt milionu. Zahráli si Krčmář či hokejista Lenc

Číst článek

Tatran ve čtvrtfinále překvapil švédský celek Pixbo Wallenstam a slavil po výhře 2:1 po samostatných nájezdech. Střešovice se dostaly do semifinále poprvé od roku 2016, kdy v souboji o finále podlehly až v nájezdech Höllvikenu. Proti Pixbu letos v rozstřelu získaly skalp favorita díky rozhodující brance Filipa Langera. V boji o finále se v dresu Wileru ukázal gólem i asistencí Sikora mladší, který dal dvě branky už ve čtvrtfinále proti švédskému týmu Höllvikens IBF (6:4).

Bohemians zdolali Chodov 4:3 také po nájezdech. Bohemians jsou mezi nejlepšími čtyřmi poprvé v historii a zařídil to rozhodujícím gólem Jakub Šárka. S Falunem ale Pražané už na jasného favorita nestačili.

Vedle Chodova, který nezopakoval semifinálovou účast z minulých dvou ročníků, neuspěl ve čtvrtfinále také FBC Ostrava. Podlehl 2:6 Falunu.

V elitní ženské kategorii Vítkovice zdolaly ve čtvrtfinále Falun 5:4 po samostatných nájezdech, vítěznou brankou o tom rozhodla slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková, která se do Vítkovic vrátila po roce stráveném ve finském týmu SC Classic.

Florbalistky Tigers Jižní Město vyhrály nad Umeou 2:1 a česká juniorská reprezentace ztroskotala na Pixbu po porážce 0:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme