Florbalistky vstoupily do pražského turnaje Euro Floorball Tour prohrou s Finskem 4:5

České florbalistky vstoupily do domácího turnaje Euro Floorball Tour v Praze porážkou s Finskem 4:5. Třemi body zařídila výhru úřadujících vicemistryň světa Mia Karjalainenová, dvě branky vstřelila Veera Kauppiová. V sobotu se výběr trenéra Saschy Rhynera utká se Švýcarskem, které v úvodním zápase podlehlo Švédsku 5:7.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých florbalistek z gólu do branky Finska v zápase Euro Floorball Tour

Radost českých florbalistek z gólu do branky Finska v zápase Euro Floorball Tour | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Český tým inkasoval po 178 sekundách, kdy brankářku Janu Christianovou překonala Veera Kauppiová. Mezi pátou a devátou minutou otočily stav Denisa Ratajová a Kamila Paloncyová, ale Finky strhly v polovině úvodní části vedení opět na svou stranu.

Charitativní florbal vynesl šestiletému Tadeáškovi čtvrt milionu. Zahráli si Krčmář či hokejista Lenc

Číst článek

Čtyři vteřiny před koncem úvodního dějství Oona Kaupiová zblízka dotlačila balónek za českou gólmanku a zvýšila na 4:2. „Z pohledu gólmana to byla hororová první třetina. Ještě se mi nestalo, že bych si za dvacet minut sáhla na balónek vždy až v bráně. Ale holky ukázaly morálku za nepříznivého stavu, nepoložily se z toho a bojovaly až do konce,“ řekla Christianová.

Oona Kauppiová pak trefila dvakrát horní tyč. Domácí výběr se dočkal snížení ve 36. minutě, kdy v přesilové hře po přihrávce kapitánky Krupnové překonala Kristu Nieminenovou Urbánková. Christianová vedle 13 zákroků v druhé části měla i štěstí, střela Suvi Hämäläinenové i únik Veery Kauppiové skončily na tyči.

„Zvonilo to tam ve druhé třetině jako v kostele, ale jsem ráda, že jsem se v ní chytla. I když to zní blbě, tak je pro mě dobře, že Finky začaly trošku víc útočit a já si sáhla na balónek a něco se mi tam povedlo. Kdyby to pokračovalo stejně jako v první třetině, tak bych to asi do konce nedochytala,“ uvedla Christianová, která nastoupila za národní tým po roční pauze.

Po 56 sekundách třetí třetiny se trefila Sara Piispaová, ale Češky ve 48. minutě opět snížily na rozdíl gólu. Po přihrávce Ivany Šupákové zamířila do prázdné branky Martina Řepková. V 57. minutě trefila tyč i Johanna Homiová. V závěrečné power play se Češky vyrovnání před 591 diváky nedočkaly.

„Atmosféra byla skvělá. Jsme rády, že přišlo tolik diváků. Doufám, že přijdou i v dalších zápasech. Porážky je škoda, šance tam byly, ale upřímně řečeno by nebylo fér říkat, že jsme zápas měly vyhrát. Je to pořád jen zkouška, testovací zápas, který nic neřeší. To důležité bude až za dva měsíce,“ dodala Christianová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme