Florbal je neuživí. Vystudovanou farmakochemičku nahání v počtu gólů v reprezentaci stavařka

Jenom florbal reprezentantky neuživí. V českém národním týmu na právě probíhajícím světovém šampionátu v Bratislavě tak najdete i několik pracujících hráček aktuálně čerpajících dovolenou. Drtivou většinu mladého výběru kouče Miroslava Janovského nicméně tvoří studentky.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženská florbalová reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě

Ženská florbalová reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz | Zdroj: ČTK/PR/Český florbal/Martin Flousek

Mezi ty se sice počítá i Hana Koníčková, která je v posledním ročníku navazujícího magisterského studia na FTVS, ale jen tak napůl.

„Pracuji jako učitelka malých dětí. Učím tělocvik a tělesné hry na zkrácený úvazek,“ říká Koníčková, která si dává za cíl děti pro sport hlavně nadchnout a tím je odloudit od počítačů.

České florbalové reprezentaci chybí legionářky. V zahraničí působí jen dvě hráčky

Číst článek

Učit začala už při angažmá ve Finsku nejprve ruční práce a pak už to, čemu se věnuje i v tuzemsku dodnes.

„V tom prostředí, kde teď pracuji, jsem nadšená. Vyhovuje mi, že je neučím jen florbal, ale i kotoul vpřed, kotoul vzad, něco z gymnastiky, něco z basketbalu. Není to o tom, že trávíme čas jen v tělocvičně, ale na bruslení, plavání nebo trampolíně,“ dodává Koníčková.

Do kategorie už jen pracujících přešla před několika málo týdny Eliška Krupnová. Ve Švédsku totiž úspěšně dokončila dvouleté magisterské studium, obor farmakochemie.

'Polodomácí šampionát.' Florbalistky zakončují přípravu, z bratislavského MS chtějí medaili

Číst článek

„Ve Švédsku existuje možnost, že diplomová práce se dá dělat ve firmě. Já jsem tam byla jedenáct měsíců a v té samé firmě si hledám práci. Prošla jsem pohovorem a teď čekám, jestli mi dají vědět. Moc ráda bych se tam dostala,“ říká Krupnová, která se v Bratislavě nahání v počtu vstřelených gólů v reprezentaci s Terezou Urbánkovou.

„Jsem zaměstnaná ve stavební firmě, pracuji jako design manažer. Věnuji se realizaci staveb a moje zaměření je na komerční výstavbu. Většinou stavíme administrativní budovy,“ vysvětluje Urbánková.

Asi nejneobvyklejší zaměstnání má v aktuálním kádru české ženské florbalové reprezentace Romana Žůrková.

„Jsem živnostník a mám svůj tetovací salon,“ vysvětluje jediná vdaná členka národního týmu, který ve středu od 19 hodin čeká čtvrtfinále mistrovství světa florbalistek proti Polsku.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme