Florbalová reprezentace přišla o pražské soustředění, někteří hráči museli do karantény

Soustředění mužské florbalové reprezentace se tento týden v Praze neuskuteční. Někteří hráči museli kvůli kontaktu s osobou nakaženou koronavirem do karantény, vedení národního mužstva se proto rozhodlo na poslední chvíli plánovanou akci zrušit. Soustředění se mělo konat od čtvrtka do neděle. Florbalisté budou hledat náhradní termín. S konáním mezinárodního turnaje na začátku září pražští organizátoři nadále počítají.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Matěj Jendrišák nasázel na cestě do semifinále MS Dánům hattrick

Česká florbalová reprezentace. | Foto: Martin Flousek | Zdroj: Český florbal

„Chceme tímto krokem minimalizovat riziko šíření další nákazy v elitním florbale. Hlavní cíl je samozřejmě ochránit hráče i trenéry,“ uvedl na svazovém webu manažer reprezentace Marcel Staviany.

‚Nemám radost, že hráči nechtějí reprezentovat.‘ Trenér českých florbalistů ale neodstoupí

Číst článek

„Vzhledem k aktuální situaci ve florbale, kdy několik elitních týmů musí podstoupit karanténu, jsme nechtěli nic riskovat. Situaci jsme konzultovali s trenéry i hráči a ještě ve středu večer jsme jim zaslali informaci o zrušení kempu,“ dodal Staviany.

Několik florbalistů a fotbalistů se nakazilo na párty v tanečním klubu Techtle Mechtle v Praze 11. července. Více než padesát lidí se nakazilo přímo v klubu, další nakažení jsou jejich rodinní příslušníci a blízcí.

Karanténa byla nařízena v pražském celku Black Angels. Jednoho či více hráčů, kteří se setkali s nakaženým, mají také Sparta, Bulldogs Brno, Sokol Vinohrady a Karlovy Vary. Florbalistku s covidem-19 má i klub FBC Ostrava, který poslal všechny ženy a juniorky do preventivní dvoutýdenní karantény.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme