Nechceme odjet s prázdnou, burcuje kanonýr Beneš. Florbalisty čeká po smolné prohře boj o bronz

Nad vítězi posledních dvou šampionátů z Finska vedli čeští florbalisté na mistrovství světa v Helsinkách 2:0. Na historicky druhý postup do finále to ale nestačilo. V poslední minutě inkasovali rozdílový gól na 2:3 a sami v závěrečné sekundě dali jen tyčku. V sobotu od 13.30 tak nastoupí v Hartwall Aréně k zápasu o bronz.

Helsinky Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní čeští florbalisté po porážce s Finskem

Zklamaní čeští florbalisté po porážce s Finskem | Foto: PR/Barbora Reichová/Český florbal | Zdroj: ČTK

„Ano, bolí to hodně,“ přiznal finský trenér českých florbalistů Petri Kettunen. O to víc, že jeho svěřenci vedli ještě v polovině utkání o dvě branky. Pak ale domácí vyrovnali a vítězný gól dali v Hartwall Aréně před desetitisícovou návštěvou v čase 59:11.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští florbalisté sahali po senzaci, nakonec je ale čeká na MS boj o bronz. Více v příspěvku Jakuba Kanty

„Moc nevím, co říct. Mám úplné déjà vu, před pěti lety v Lotyšsku to bylo to samé. Tam jsme dostali asi sedm vteřin před koncem. Těžko se to teď kouše a hodnotí,“ popisoval Radiožurnálu nejlepší střelec na turnaji Marek Beneš.

Český výběr mohla mrzet také nastřelená tyčka kapitánem Tomem Ondruškem sekundu před koncem po standardní situaci při hře v šesti bez brankáře.

„Někdo říkal, že to snad byla tyčka. Když jsem viděl, že jde míček nakonec o kousek vedle, tak se mi honily hlavou hrozné věci,“ řekl Beneš. Počtvrté za sebou tak florbalisté budou hrát o bronz, který získali naposledy v roce 2014.

Florbalisté na mistrovství světa prohráli s Finskem 2:3, semifinále rozhodl gól v poslední minutě

Číst článek

„Obrovská motivace, tým jsme tu udělali úplně skvělý. Tahle parta mi hodně přirostla k srdci, nikdo nechce odjet s prázdnou,“ burcuje Beneš. „Přijeli jsme sem udělat úspěch. Věřím, že tam necháme duši, abychom tu medaili získali,“ doplnil brankář Lukáš Bauer.

České florbalisty čeká od 13.30 duel o třetí místo se Švýcarskem. Přímý přenos odvysílá stanice Radiožurnál Sport.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme