Tenhle tým má potenciál, může toho spoustu dokázat, věří nejlepší gólman florbalového šampionátu Bauer

Čeští florbalisté na mistrovství světa ve Finsku napodruhé Švýcarsko už zdolali a vezou si domů bronzové medaile. V zápase o třetí místo sice ztráceli na začátku třetí části dvě branky, v prodloužení ale dotáhli obrat na 4:3 a odstartovali dlouhé oslavy.

Helsinky Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Langer slaví bronzový gól proti Švýcarům

Filip Langer slaví bronzový gól proti Švýcarům | Foto: imago sportfotodienst/Markku Ulander via www.imago-images.de | Zdroj: ČTK

Nesmírnou radost z obratu a zisku bronzové medaile na světovém šampionátu po sedmiletém čekání měli v mixzóně helsinské Hartwall Areny úplně všichni. Od členů realizačního týmu po florbalisty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští florbalisté vybojovali v prodloužení proti Švýcarsku bronz z MS. Více v příspěvku Jakuba Kanty

„Teď si to užijeme v šatně, pak pojedeme na hotel a oslavíme si to tam. Tak, jak jsme s těmi třiceti lidmi začali, tak to i ukončíme,“ řekl Radiožurnálu po utkání nejlepší brankář turnaje Lukáš Bauer.

„Kluci slavit umí, takže to bude asi velké. Čeká nás nejspíš dlouhá noc, která nám tady hrála,“ předpovídal střelec vítězného gólu v prodloužení Filip Langer s odkazem na známý hit Heleny Vondráčkové.

Češi se dokázali srovnat s těsnou porážkou v semifinále, nevzdali to se Švýcary ani za stavu 1:3 na začátku poslední třetiny a ke stříbru z roku 2004 přidali třetí bronz.

„Pro tenhle tým nebylo nemožné porazit kohokoliv. Byli jsme blízko k výhře nad Finy, finále jsme si možná i zasloužili. Dneska jsme do toho ale šli, že tu medaili prostě uděláme,“ řekl devatenáctiletý Langer.

Máme společné vzpomínky do konce života, radoval se střelec bronzového gólu Langer

Číst článek

„Věřím, že se tým v podobném složení zase sejde, protože má velký potenciál a ještě může dokázat hodně věcí,“ dodal Bauer, který se snažil říct, co se mu honilo hlavou po vítězné brance. „Ten pocit se asi nedá moc popsat. Vytrysknou emoce, něco mezi obrovskou radostí a slzami štěstí. Běžíte k Filipovi, který dal ten gól, a jenom ležíte na hromadě spoluhráčů a máte radost. Euforie, nedokážu to jinak popsat.“

Čeští florbalisté se s bronzem z mistrovství světa vrátí v neděli odpoledne do Prahy, kde možná budou pokračovat medailové oslavy.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme