Český florbal chystá ‚top šampionát‘. Organizátoři chtějí vzít Švédsku divácký rekord

Dvacítka českých florbalistů nominovaných na domácí mistrovství světa se má na co těšit. Vypadá to, že pražský šampionát by stejně jako před deseti lety mohl překonat rekord v počtu diváků. Lístky na české zápasy ještě jsou, ale moc už jich nezbývá.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká florbalová reprezentace chce na domácím šampionátu získat medaile

Česká florbalová reprezentace chce na domácím šampionátu získat medaile | Foto: Martin Flousek | Zdroj: www.ceskyflorbal.cz

„Do šampionátu nám zbývá posledních 18 dní a cíle máme velké. Jedním z největších je překonat historický rekord v návštěvnosti,“ přeje si na Radiožurnálu šéf českého florbalu Filip Šuman.

Pražské mistrovství může přiblížit florbal olympijským hrám. Organizátoři čekají 152 tisíc diváků

Číst článek

Znamená dostat do ochozů nejen libeňské haly během devítidenního turnaje více než 104 a půl tisíce návštěvníků. Právě tolik jich totiž v součtu přišlo na poslední šampionát v kolébce tohoto sportu.

„Ve florbale je náročné porazit Švédy, tak je chceme rozhodně porazit tím, že si vezmeme jejich 4 roky starý rekord. Současně doufáme, že bychom tohle číslo mohli překonat je výrazně,“ přiznává Filip Šuman.

Organizátoři cítí, že turnaj bude patřit mezi „top šampionáty.“ O florbalové mistrovství se totiž zajímají i lidé, od kterých by to pořadatelé nečekali.

„Víme, že nám v aréně sedí už nyní mezi 80 a 90 tisíci lidmi,“ vypočítává šéfka organizačního výboru mistrovství světa florbalistů 2018 Zuzana Svobodová.

Na boje o medaile zbývá už jen něco kolem 2 tisíc vstupenek do druhého patra. Podobně je to i s balíčky na české zápasy.

Češi chtějí medaili

„Na 1. prosince už je lístků hodně málo, tam už pak budou lístky jen nahoru,“ říká ke dni zahajovacího ceremoniálu. „Na další dny, 2., 4. a 6. prosince, což by mohlo být české čtvrtfinále, je jich relativně dostatek,“ prozrazuje Zuzana Svobodová.

Nechce ale zveřejnit, na co se mohou návštěvníci O2 areny těšit. Inspirací mají být sportovní a zábavní show vysoké úrovně.

„Budeme hodně pracovat s multimédii. Aréna bude z hlediska světel a zobrazovačů osazena tak, jak to na florbalových šampionátech ještě nebylo. Další aktivity budou v diváckém prstenci, chceme je zapojit do přestávek. Bude tam hodně věcí, kdy se divák bude bavit,“ naznačuje Filip Šuman.

Češi ale nechtějí překonat jen rekord v návštěvnosti, ale také vybojovat premiérovou medaili na domácí půdě a rozšířili tak sbírku dvou bronzů a stříbra.

Nominace českých florbalistů na mistrovství světa v Praze (1.-9. prosince):

Brankáři: Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), Lukáš Souček (Vítkovice),

Obránci: Jiří Bauer (FBC Ostrava), Milan Garčar (Sparta Praha), Martin Pražan (Chodov), Martin Kisugite (Tigers Langnau/Švýc.), Ondřej Němeček (Linköping/Švéd.), Patrik Suchánek (Helsingborg/Švéd.), Lukáš Veltšmíd (Alligator Malans/Švýc.), 

Útočníci: Marek Beneš, Filip Langer (oba Tatran Střešovice), Jiří Curney, Milan Tomašík (oba Mladá Boleslav), Adam Delong, Josef Rýpar (oba Vítkovice), Mikuláš Krbec, Tom Ondrušek (oba Chodov), Patrik Dóža (Köniz/Švýc.), Matěj Jendrišák (Linköping/Švéd.), Daniel Šebek (Helsingborg/Švéd.). 

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme