Pohodové čtvrtfinále. Florbalisté porazili Dány 10:1 a čeká je semifinále proti Finsku

Čeští florbalisté bez problémů zvládli čtvrtfinále domácího světového šampionátu. V pražské O2 areně porazil český výběr Dánsko 10:1 a postoupil do semifinále, ve kterém se utká s Finskem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalisté slaví gól proti Dánsku.

Florbalisté slaví gól proti Dánsku. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Favorizovaní domácí se ujali vedení v páté minutě po trefě Josefa Rýpara. A ještě než se Dánové vzpamatovali, zasadl jim po šestnácti sekuándách druhou ránu Daniel Šebek.

V 16 letech má za sebou angažmá ve Švédsku, teď dal florbalista Langer i první gól na mistrovství světa

Číst článek

Těsně po polovině první třetiny pak sice zaváhal brankář Lukáš Souček, když neudržel střelu Mathiase Glasse, ale ještě před první přestávkou to bylo zase o dva góly, když se prosadil Patrik Dóža.

Ve druhé třetiny postupně zvyšovali české vedení Matěj Jendrišák, Martin Kisugte, Lukáš Veltšmíd a znovu Jendrišák, takže po 40 minutách šli hráči do kabin za stavu 10:1 pro domácí reprezentaci.

V poslední části pak domácí hráči ještě bavili pět tisícovek diváků v O2 areně a po třetí trefě Jendrišáka a zásazích Adama Delonga a Ondřeje Němečka nakonec vyhráli 10:1.

V sobotním semifinále narazí český tým na trojnásobné mistry světa Finy. Vítěz se ve finále utká s lepším z duelu Švédsko - Švýcarsko.

Mistrovství světa florbalistů v Praze - čtvrtfinále:
ČR - Dánsko 10:1 (3:1, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Rýpar (Suchánek), 6. Šebek (Jendrišák), 14. Dóža (M. Pražan), 24. Jendrišák (Němeček), 26. Kisugite (Curney), 31. Veltšmíd (Marek Beneš), 38. Jendrišák (Kisugite), 44. Jendrišák (Rýpar), 51. Delong (Rýpar), 60. Němeček (Curney) - 11. Glass (Eldholm). Rozhodčí: Söderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 5073.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme