Sen o domácím finále nevyšel. Florbalisté prohráli s Finy 2:7 a zahrají si o bronz se Švýcary

Česká florbalová reprezentace si potřetí za sebou zahraje na mistrovství světa o bronzové medaile. Čeští hráči v semifinále domácího šampionátu nestačili na Finsko a prohráli 2:7.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:34 8. 12. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté semifinále domácího MS prohráli

Čeští florbalisté semifinále domácího MS prohráli | Foto: Martin Flousek | Zdroj: Český florbal

O bronzovou medaili se čeští florbalisté utkají se Švýcary, kteří ve druhém semifinále vzdorovali favorizovaným Švédům celých 70 minut, až prohráli 4:5 v samostatných nájezdech. Češi už Švýcary na šampionátu jednou porazili, podruhé se s nimi utkají v neděli od jedné hodiny odpoledne.

O titul se již tradičně utkají týmy Švédska a Finska, finále je na programu od 16 hodin. 

Budu zpívat jen českou hymnu, říká finský trenér české florbalové reprezentace Kettunen

Číst článek

Finský kouč českého týmu Petri Kettunen, který dovedl Finy před dvěma roky v Rize k titulu, se ani na sedmý pokus proti krajanům nedočkal úspěchu. Seveřané vyřadili českou reprezentaci v semifinále šampionátu potřetí za sebou.

Jednačtyřicetiletá finská legenda Mika Kohonen, rekordman šampionátu s 11. starty a 58 zápasy, zůstal jen na lavičce. V opatrném začátku se dostal jen ve třetí minutě do šance Fin Pylsy, ale minul. Češi se dostali do velké příležitosti před polovinou úvodního dějství, kdy Ondrušek uvolnil Delonga, ale střelu nejlepšího českého střelce na turnaji gólman Kosonen vyrazil reflexivně pravou rukou.

Ve 12. minutě se radovali úřadující šampioni. Lastikka po výběhu uvolnil Pylsyho, který zakončil do odkryté branky. Hra na jistou pokračovala a Finové mohli zvýšit ve 26. minutě. Během českého střídání se vydal Kotilainen do protiútoku a Souček po jeho akci nejdříve zasáhl a pak ještě dorážející Lastikka trefil horní tyč.

Češi odpověděli střelami Ondruška a Langera. Ve 33. minutě ale po přihrávce Pylsyho trefil levý horní roh české branky Leikkanen. Za pět minut zamířil do podobného místa i Pylsy, který využil volného prostoru, přeběhl do útočné poloviny hřiště a zvýšil.

Kettunenův tým se snažil vývoj zdramatizovat a ve 48. minutě ze standardní situace překonal po Šebkově přihrávce Kosonena Jendrišák. V polovině třetí části pomohla po Pražanově střele Finům levá tyč.

Za tři minuty po Kapanenově uvolnění zvýšil nekrytý Kailiala. Za 15 sekund přidal další gól po Kotilainenově asistenci Lastikka. Češi sáhli k power play a v 57. minutě v přesilové hře skóroval Šebek, ale Finové ještě díky trefám Lastikky a Johanssona do prázdné branky dovršili výsledek.

Mistrovství světa florbalistů v Praze - semifinále:
ČR - Finsko 2:7 (0:1, 0:2, 2:4)
Branky a nahrávky: 48. Jendrišák (Šebek), 57. Šebek (Marek Beneš) - 12. Pylsy (Lastikka), 33. Leikkanen (Piha), 38. Pylsy (Kivilehto), 54. Kailiala (Kapanen), 54. Lastikka (Kotilainen), 58. Lastikka, 59. S. Johansson (Salin). Rozhodčí: Andersson, Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 12.811.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme