K finále chybí poslední krok. ‚Máme v hlavách jenom výhru,‘ burcují florbalistky před zápasem proti Finsku

České florbalistky mají na mistrovství světa před sebou už jen dva zápasy. V nich se rozhodne, jestli ze švédské Uppsaly přivezou vysněnou druhou medaili v historii nebo zase skončí čtvrté. Napoví už semifinále, ke kterému nastoupí od 19.55 proti Finkám.

Tento článek je více než rok starý.

Uppsala (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České florbalistky čeká zápas o třetí místo

České florbalistky. | Foto: Martin Flousek | Zdroj: www.ceskyflorbal.cz

„Je velká motivace Finky konečně porazit a dostat se do finále. Myslím, že na to máme, Finky jsou hratelnější soupeř než Švédky,“ myslí si devatenáctiletá florbalistka Michaela Kubečková, jedna z šesti bronzových medailistek z nedávného šampionátu juniorek v Uppsale, kde v semifinále Češky nestačily právě na Finsko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme v hlavách jenom výhru, burcují florbalistky před semifinále proti Finsku

Teď budou mít možnost na stejném místě se revanšovat v dresu seniorského národního týmu.

„Na rozdíl od Dánek tohoto soupeře dobře známe. Už jsme měly velmi důležitý trénink, mámě něco speciálně připraveného, takže doufám, že to bude probíhat podle našich představ,“ přeje si nejzkušenější florbalistka ze současného výběru a světová i čeká rekordmanka v počtu zápasů na mezinárodní scéně Hana Koníčková.

Po vydřeném postupu přes Dánky teď reprezentace narazí na jednoho z tradičních favoritů.

České florbalistky postoupily na mistrovství světa přes Dánsko, na svůj výkon ale pyšné nebyly

Číst článek

„Finky známe, proti nim jsme hrály nejvíc zápasů, takže víme, co nás čeká. Hodně tu takticky mlží. Věříme si na ně asi stejně jako na Švýcarky. Poslední zápasy v přípravě proti Finsku nebyly úplně ideální, ale tohle je semifinále mistrovství světa a my moc chceme a máme v hlavách jenom výhru,“ říká kapitánka Eliška Krupnová.

Právě na její elitní formaci budou Češky v sobotu hlavně spoléhat.

„S Finkami můžeme hrát vyrovnaně. Víme, jakou mají nejlepší lajnu, takže máme speciální taktiku na lajnu, která velmi dominuje. Těším se a doufám, že nám to překvapení vyjde,“ dodává optimisticky Koníčková.

Semifinále Česko – Finsko začíná na světovém šampionátu florbalistek v 19.55.

Jakub Kanta, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme