Florbalisté smazali proti Švýcarům dvoubrankovou ztrátu a v prodloužení vybojovali světový bronz

Čeští florbalisté prohrávali v zápase o bronz na mistrovství světa proti Švýcarům ve třetí třetině už 1:3, dokázali ale vyrovnat a v prodloužení díky gólu Filipa Langera vybojovali vítězství 4:3. Z Helsinek si odvezou první medaile od roku 2014, kdy také získali bronz.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinki Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj o bronz mezi Českem a Švýcarskem.

Souboj o bronz mezi Českem a Švýcarskem. | Foto: Barbora Reichová

Český tým v semifinále ztratil nadějně rozehrané utkání proti domácímu Finsku, a tak už počtvrté v řadě nastoupil do zápasu o bronz proti tradičním soupeřů ze Švýcarska. A i proti nim Češi vedli, když je na začátku 13. minuty poslal do vedení Josef Rýpar.

Nechceme odjet s prázdnou, burcuje kanonýr Beneš. Florbalisty čeká po smolné prohře boj o bronz

Číst článek

Jenže Švýcarům se podařilo ještě před přestávkou srovnat, když se krásnou kombinační akci zakončil Christoph Camenisch. Ve druhé třetině pak český tým prohrával, když si míček do vlastní branky nešťastně srazil Jiří Besta po střele Maurera. Zkraje třetí části to bylo už 1:3 díky Janu Burkimu a jeho přesné střele pod horní tyč.

Češi se ale nevzdali a ve 47. minutě si vzal míček Matěj Havlas a napálil ho přesně pod břevno. A minutu a půl před koncem pak vyrovnal na 3:3 důrazný Matěj Beneš.

V prodloužení měli první šance Švýcaři, brankář Bauer si ale poradil. A tak přišel čas 64:38 a velká chvíle Filipa Langera, který přesným zakončením po Benešově přihrávce vystřelil Česku bronz.

Z třinácti mistrovství světa tak má česká reprezentace čtvrtou medaili. V roce 2004 byli Češi druzí, pak přidali bronz v letech 2010 a 2014. 

V Helsinkách je v sobotu na programu ještě finále, v němž se v tradičním souboji střetnou domácí Finové se Švédy. Zlaté medaile z posledního šampionátu v Praze obhajují Finové, kteří vyhráli i na předchozím turnaji v Lotyšsku.

Mistrovství světa florbalistů v Helsinkách:
O 3. místo:
ČR - Švýcarsko 4:3 v prodl. (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Rýpar (Marek Beneš), 47. Havlas (Němeček), 59. Marek Beneš (Ondrušek), 65. Langer (Marek Beneš) - 17. Camenisch (Bischofberger), 33. vlastní Besta, 42. Bürki (Schiess). Rozhodčí: Söderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 10.065.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme