Česko - Švýcarsko 6:4. Florbalisté na MS vyhráli skupinu, Adam Delong má další hattrick

Čeští florbalisté vyhráli základní skupinu A na domácím mistrovství světa. V rozhodujícím zápase porazili Švýcarsko 6:4 i díky druhému hattricku Adama Delonga v turnaji.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Delong dal na šampionátu už 6 gólů, hattrick zaznamenal i proti Švýcarsku

Adam Delong dal na šampionátu už 6 gólů, hattrick zaznamenal i proti Švýcarsku | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Češi po nedělním zaváhání s Lotyšskem a porážce 3:4 získali jistotu postupu mezi nejlepší čtyři až díky výhře Němců nad Lotyši a s vědomím snadnějšího vývoje turnaje dokázali Švýcary zdolat potřetí za sebou. Ve dvanáctém souboji na šampionátech se jim to podařilo teprve počtvrté. 

Dvanáct tisíc diváků a úspěšný obrat. Florbalisté na úvod MS porazili Němce 10:5

Číst článek

Z první branky se radovali Švýcaři, když po 98 vteřinách zužitkoval Maurerovu přihrávku Christoph Meier. Ve čtvrté minutě zamířil Langer do tyče, ale o pět minut později už domácí výběr odpověděl. Po kombinaci Ondruška a Dóži usměrnil balónek do branky osamocený Delong.

Hned za osm sekund zafungovala souhra z Tatranu Střešovice a po Benešově akci se trefil šestnáctiletý Langer. Nejmladší český hráč na MS v historii se radoval z premiérové branky a druhého bodu na turnaji.

Za 38 sekund bylo vyrovnáno. Maurer krásně zadovkou uvolnil Riediho, který se trefil ze vzduchu k levé tyči. Za dalších 28 sekund slavili Češi opět vedení. Ondruškův tečovaný pokus vyrazil Pascal Meier před Delonga, který skóroval podruhé v utkání.

V dalším průběhu se hrálo opatrněji. V polovině utkání šel pykat Delong, ale Češi své první oslabení na turnaji ubránili. Hned po návratu na hřiště mohl Delong dovršit hattrick, ale švýcarský gólman zasáhl. Švýcaři se ubránili při Grafově trestu.

Dlouhé čekání na gól ukončili po 35 vteřinách závěrečné části Švýcaři. Jiří Bauer chybně rozehrál od levého mantinelu, nejproduktivnější hráč historie MS Matthias Hofbauer přihrál Zauggovi, který vyrovnal. Ve 43. minutě opět udeřil český tým. Veltšmíd dlouhou přihrávkou našel před brankou Beneše, který pohotově skóroval.

Při Hartmannově vyloučení zvýšil po Dóžově přihrávce z brankoviště kapitán Jendrišák. Ve 48. minutě po Pražanově pokusu trefil odkrytou branku Delong a dovršil hattrick. Nejlepší český střelec si vylepšil bilanci na svém premiérovém šampionátu na sedm branek.

Při Garčarově vyloučení Souček kryl Hofbauerův pokus a Krbcův únik v oslabení zneškodnil Pascal Meier. V 58. minutě při švýcarské power play sice ještě překonal Součka Berry, ale výhru Kettunenův výběr nepustil.

Mistrovství světa florbalistů v Praze - skupina A:
ČR - Švýcarsko 6:4 (3:2, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 9. Delong (Dóža), 9. Langer (Marek Beneš), 11. Delong (Ondrušek), 43. Marek Beneš (Veltšmíd), 46. Jendrišák (Dóža), 48. Delong (M. Pražan) - 2. Ch. Meier (Maurer), 10. Riedi (Maurer), 41. Zaugg (M. Hofbauer), 58. Berry (Braillard). Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5942.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme