Florbalisté si došli pro očekávaný postup na mistrovství světa. S Nizozemskem se ale dlouho trápili

Čeští florbalisté porazili v utkání kvalifikace mistrovství světa v lotyšské Liepaje v základní skupině E Nizozemsko 7:1 a definitivně si zajistili účast na prosincovém šampionátu v Helsinkách. S 23. týmem světového pořadí svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena překvapivě ještě do 39. minuty prohrávali 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Liepaja Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté semifinále domácího MS prohráli

Česká florbalová reprezentace (ilustrační foto) | Foto: Martin Flousek | Zdroj: Český florbal

V sobotu je čeká od 18.00 ještě finálový duel s vítězem skupiny F Lotyšskem. Postup na MS si zajistí ještě třetí tým z Liepaje z utkání mezi Německem a Španělskem.

Kolaps českých florbalistek na mistrovství světa. Vedly už 6:1, do finále ale nakonec nepostoupily

Číst článek

Nizozemsko v roce 2014 rovněž na kvalifikaci v Nijmegenu Češi rozdrtili 34:0, což je jejich druhá nejvyšší výhra v historii. Předtím v roce 2005 v Salcburku zvítězili 14:0, ale v pátek jim soupeř dlouho odolával.

V polovině úvodní třetiny se Nizozemci při vyloučení Davida Šimka dostali do vedení díky brance Tobiase Van't Hoffa. Gólman Arvid Vonk, který si v utkání připsal 45 úspěšných zákroků, neinkasoval přesně 39 minut. Potom během 43 sekund otočili stav Matyáš Šindler a Jakub Boček.

V závěrečném dějství přidali Češi pět branek - dvakrát se prosadili Jakub Kolstrunk a Martin Kisugite, jednou se trefil Mikuláš Krbec. „Nemyslím si, že by nás Nizozemci něčím překvapili. Bylo to naší vysokou neúspěšností střelby. Byly tam i docela kvalitní střely, ale musím pochválit nizozemského brankáře. Opravdu asi dneska vstal dobrou nohou z postele a byl neuvěřitelný,“ komentoval Kisugite dlouhé čekání na český gól pro web Českého florbalu.

„Neřekl bych, že bychom propadali nějakým depresím nebo něco takového. Čekání na gól bylo strašně dlouhé a díky bohu, že jsme to protrhli aspoň před koncem druhé třetiny. Ve třetí už by to možná bylo trošku s křečí a už by se to neotáčelo tak snadno,“ doplnil útočník švédského Höllvikenu.

„Ti kluci dlouho vedli 1:0, byli v euforii, jezdili, měli neskutečný počet bloků a gólman neskutečný počet zákroků. Už se do toho nehrálo tak snadno, jak by se dalo na první pohled říct,“ dodal Kisugite.

Kvalifikace mistrovství světa florbalistů v Liepaje (Lotyšsko):
Skupina E:
ČR - Nizozemsko 7:1 (0:1, 2:0, 5:0)
Branky: 49. a 60. Kolstrunk, 58. a 59. Kisugite, 39. Šindler, 40. Boček, 53. M. Krbec - 10. Hoff. Rozhodčí: J. Bühler, Y. Bühler (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 284.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme