Florbalisté skončili bez medailie, v zápase o bronz podlehli Švýcarům 2:4

Čeští florbalisté na domácím mistrovství světa v Praze na medaili nedosáhli. V duelu o třetí místo prohráli svěřenci trenéra Petriho Kettunena se Švýcarskem 2:4. Zápas v O2 areně sledovala nejvyšší návštěva v historii, v hledišti bylo 16 112 diváků. Češi neuspěli se Švýcary v boji o bronz stejně jako na minulém šampionátu v roce 2016 v Rize.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský brankář Pascal Meier zasahuje proti Martinu Pražanovi v utkání o bronzovou medaili na mistrovství světa v Praze

Švýcarský brankář Pascal Meier zasahuje proti Martinu Pražanovi v utkání o bronzovou medaili na mistrovství světa v Praze | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Po šestém místě z roku 1998 a čtvrté pozici o deset let později skončili Češi i na třetí pokus na domácím turnaji pod stupni vítězů. I po dvanáctém šampionátu tak tvoří jejich sbírku tři medaile - stříbro z roku 2004 a bronz z let 2010 a 2014.

Návštěva v O2 areně překonala letitý rekord na jednom utkání z roku 1996, kdy na finále premiérového MS ve Stockholmu mezi Švédskem a Finskem zavítalo 15.106 diváků.

Sen o domácím finále nevyšel. Florbalisté prohráli s Finy 2:7 a zahrají si o bronz se Švýcary

Číst článek

V úvodu měli za český tým dobré šance Delong, Curney a Beneš, ale v deváté minutě otevřeli skóre Švýcaři.

Po Veltšmídově ztrátě balónku nejproduktivnější hráč historie MS Matthias Hofbauer uvolnil Känziga, který zamířil do odkryté branky. Český tým neproměnil ve vyrovnání Bischofbergerovo vyloučení a ve 14. minutě si Conradovu přihrávku na Hofbauera srazil nešťastně nohou do vlastní branky Kisugite.

Čeští fanoušci se dočkali gólu v 19. minutě. Garčar po Benešově přihrávce sice minul odkrytou branku, ale balónek se od mantinelu odrazil před Rýpara, který bekhendem snížil. Ještě před pauzou po Součkově výhozu běžel sám na Pascala Meiera Dóža, ale švýcarský gólman udržel náskok.

Vyrovnání se domácí dočkali ve 34. minutě, kdy po přečíslení proměnil Dóžovu přihrávku Ondrušek. Vrátit vedení Švýcarům mohl osamocený Christoph Meier, ale Souček skvěle zasáhl. Hosté se dočkali 36 sekund před koncem, kdy Při Rýparově trestu zamířil přesně k pravé tyči Braillard.

Od 47. minuty už Kettunenův výběr prohrával o dvě branky. Dóžovi sebral míček Braillard a Riedi přesnou ránou nedal Součkovi šanci. Stav už nezměnila ani závěrečná power play českého týmu a Švýcaři v celkově sedmém duelu s Čechy o bronz popáté uspěli. Celkem mají ve sbírce osm medailí, jednu stříbrnou a sedm bronzových.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme