Čeští florbalisté získali na Světových hrách bronz, výhru 7:3 nad Lotyšskem režíroval Delong a Langer

Čeští florbalisté získali na Světových hrách v americkém Birminghamu bronz. V duelu o 3. místo svěřenci trenéra Jaroslava Berky porazili Lotyšsko 7:3 a o jednu pozici si polepšili oproti premiéře v roce 2017 ve Vratislavi. Čtyři body za gól a tři asistence si připsal Adam Delong, dvakrát skórovali Filip Langer a Josef Rýpar.

Birmingham (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Langer oslavuje vstřelenou branku za českou reprezentaci

Filip Langer vstřelil Lotyšům dva góly a vybojoval dva nájezdy | Zdroj: Profimedia

Florbalisté se museli obejít bez potrestaného útočníka Mikuláše Krbce, který dostal v semifinále proti Švédsku červenou kartu. Skóre mohl otevřít Filip Langer, jehož fauloval v šanci Janis Ragovskis, ale při trestném střílení útočník švédského Kalmarsundu na gólmana Janise Salcevičse nevyzrál.

Sportovní úspěchy, setkání se vzory a otužování v moři. Florbalový talent Langer dobývá švédskou ligu

Číst článek

Berkův výběr se pak ubránil při vyloučení Josefa Rýpara, který se v čase 11:39 postaral o úvodní gól. Od pravého mantinelu jej našel na levé straně Filip Forman a útočník Linköpingu zamířil k bližší tyči.

V 18. minutě Lotyši sice vyrovnali díky Artursovi Jurševskisovi, ale za 117 sekund vrátil favoritovi náskok Matěj Havlas. Pohotovou střelou ze středu využil přihrávku Adama Hemerky. Lotyši zahodili i druhou přesilovku při Langerově trestu a ve 26. minutě potrestali Češi faul Edgarse Purinše. Po výběhu do ideální střelecké pozice z rohu se prosadil Langer.

V čase 33:43 fauloval Purinš Langera a k trestnému střílení se postavil tentokrát Rýpar, který bekhendovým blafákem Salcevičse překonal. V 38. minutě využil přesilovku opět Rýpar. Lotyši, kteří se ze skupiny dostali do semifinále na úkor favorizovaných Švýcarů a uhráli i remízu s mistry světa Švédy, za tři minuty snížili v početní výhodě umocněné power play díky Rolandsu Kovalevskisovi.

Za 67 sekund snížil v pokračující hře bez gólmana Toms Akmenlauks. Další power play už Lotyšům nevyšla a do prázdné branky pojistili výhru Langer a Filip Forman.

Český tým navázal na bronz z prosincového mistrovství světa v Helsinkách, kde ještě byl pod vedením finského trenéra Petriho Kettunena. Medaili tam získala kompletní čtrnáctka nominovaných do Birminghamu.

Česko - Lotyšsko 7:3 (1:0, 2:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 12. Rýpar (F. Forman), 20. Havlas (Hemerka), 26. Langer (Delong), 34. Delong z trestného střílení, 38. Rýpar (Delong), 44. Langer (Němeček), 45. F. Forman (Delong) - 8. Jurševskis (Kovalevskis), 40. Kovalevskis (Trekše), 41. Akmenlauks (Tiltinš). Vyloučení: 4:4, navíc Kruminš (Lot.) ČK1. Využití: 2:0. Diváci: 237.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme