Sportovní úspěchy, setkání se vzory a otužování v moři. Florbalový talent Langer dobývá švédskou ligu

Florbalista Filip Langer slavil v uplynulé sezoně stříbro a bronz. V zimě pomohl národnímu týmu ke třetímu místu na mistrovství světa a o několik měsíců později nestačil s Kalmarsundem až v superfinále švédské ligy na Falun. Další šanci zaútočit na titul bude mít dvacetiletý reprezentant v příštím ročníku nejlepší florbalové soutěže světa, protože svou první plně profesionální smlouvu podepsal na dva roky.

Färjestaden (Švédsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Langer oslavuje vstřelenou branku za českou reprezentaci

Filip Langer oslavuje vstřelenou branku za českou reprezentaci | Zdroj: Profimedia

„Ve Švédsku se mi líbí strašně moc, když jsem byl malý, vždy jsem si tu přál hrát. Koukal jsem na Kima Nilssona, který je teď v mém týmu, na Miku Kohonena, což je legenda ligy, a na spoustu dalších hráčů, které jsem teď potkal. Takže pro mě to byl splněný sen,“ říká dvacetiletý florbalista Kalmarsundu - vicemistra švédské ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí své angažmá ve Švédsku český florbalista Filip Langer

Na severu Evropy působí Langer potřetí. Už jako šestnáctiletý dohrával sezonu v Pixbu a o dva roky později zamířil na stáž do Storvrety. Teď po premiérové celé sezoně má před sebou ještě minimálně rok v klubu pojmenovaném po průlivu na jihovýchodním pobřeží Švédska.

„Město Färjestaden je u moře a je naprosto krásné. Lidé možná znají Švédsko jako tmu a zimu, ale pro mě to tak určitě není. V létě je to tam krásné a v zimě se můžu otužovat, mám rád zdravý životní styl. Chodím se tedy otužovat do moře - kdo tohle může říct? A lidé ve Švédsku jsou také skvělí a hodně otevření,“ vysvětluje odchovanec střešovického Tatranu.

Při angažmá v Kalmarsundu není poprvé ve Švédsku úplně sám, z Česka tam kromě florbalového vybavení, oblečení a knížek odjel i se svou přítelkyni. Také ona může za to, že se mu tam tak daří – byl druhým nejproduktivnějším cizincem v nejlepší lize světa.

„Florbal je pro mě teď číslo jedna, hrozně mě baví i letní příprava a baví mě se zajímat o zdraví. Čas s přítelkyní je ale vždycky ten nejkrásnější a nejcennější.“

Přichází v nejdůležitějších momentech, řekl o videu v superfinále florbalistů trenér Mladé Boleslavi

Číst článek

Mezi záliby reprezentačního útočníka Filipa Langera patří také mentální koučink, proto i hodně čte, v rámci osobního rozvoje se také snaží často komunikovat s lidmi, proto je rád, že jsou Seveřané otevření a nemají problém dát se s ním do řeči.

„Já jsem z Horoměřic a tam nám chodí maximálně Horoměřický zpravodaj, který nikdo moc nečte. Tady ale noviny a tiskoviny pořád jedou, píše se o nás a lidé o tom vědí. Je to cítit, lidé vás poznávají ve městě, což je příjemné. Popovídáte si o tom, jaký byl zápas, co si o něm myslí, jak tím žijí... Vytvořila se tu a pořád tvoří velice příjemná komunita. Vybral jsem si sice menší město, ale zato mají pro klub velké srdce,“ popisuje dvacetiletý útočník.

Langer ke všemu organizuje v Česku florbalové kempy. Stíhá dokonce také studovat dálkově i jednu z tuzemských vysokých škol.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme