'Polodomácí šampionát.' Florbalistky zakončují přípravu, z bratislavského MS chtějí medaili

Česká ženská florbalová reprezentace finišuje s přípravou na prosincové mistrovství světa. Na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem čeká florbalistky pod vedením kouče Miroslava Janovského už jen pár tréninků a vyrazí směr Bratislava. Právě slovenské hlavní město totiž bude vrcholný turnaj od 1. do 9. prosince hostit.

Tento článek je více než rok starý.

Bystřice nad Pernštejnem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České florbalistky

České florbalistky | Foto: Martin Flousek | Zdroj: www.ceskyflorbal.cz

„Těšíme se. Už cítím, že je to fakt finální příprava a hodně rychle se to blíží,“ přiznává největší hvězda českého národního týmu Eliška Krupnová, která patří i mezi světovou elitu.

Florbalový Czech Open slaví čtvrt století. Do Prahy přijedou švédský i švýcarský mistr

Číst článek

Poslední sezony sbírala zkušenosti v nejlepší lize světa. Ve Švédsku nastupovala za Pixbo Wallenstam a teď se znovu bude moci ukázat nedaleko od domova v partě s poměrně mladými spoluhráčkami.

„Na holkách je vidět, že chtějí. A jejich taková nerozvážnost je v takových situacích zadobře. Pamatuji si, když jsem v sedmnácti nakoukla do ženského týmu, bylo mi jedno, co hrají. Víte, že na hřišti máte nějaký úkol, ten plníte a všechno ostatní je vám jedno,“ myslí si Hana Koníčková, kterou stále ještě trápí zdravotní problémy, ale věří, že bude stoprocentně připravena.

V brance po pauze Christianová

Ve dvacetičlenné nominaci kouče Janovského je osm úplných nováčků, nicméně i několik dalších rozhodně prověřených jmen. K nim patří třeba zrovna gólmanka Jana Christianová, která vychytala pro český ženský florbal dosud jedinou medaili na mistrovství světa v roce 2011.

Před dvěma lety na šampionátu nestartovala a o to větší má teď motivaci se opět ukázat. „Pro mě je to čtyřletá pauza jen papírově. Měla jsem ji jen rok a pak jsem se vrátila do plného zatížení. Moc se těším na ty zápasy a nasazení. Hrát za národní tým je něco extra,“ vysvětluje jedna z českých florbalistek se zahraničními zkušenostmi Jana Christianová 

Na nadcházející mistrovství světa těší ještě z dalšího důvodu. „Mohl by to být takový polodomácí šampionát. Z Česka je to kousek, nemusíte letět letadlem, jsou to čtyři hodiny autem nebo vlakem, takže ti, co chtějí, se tam dostanou snáz. Doufáme, že tam naši fanoušci přijedou.“

A jak se zdá, nemusí jen doufat. „Docela dost známých z rodin nebo přátel se tam chystá. Takže je výhoda, že to je blízko. Myslím, že to bude mít dobrou atmosféru,“ říká za většinu týmu Hana Koníčková - civilním povoláním učitelka.

A cíle, se kterými reprezentace na Slovensko jede? „Medaile, ať už jakákoli, bude úspěch,“ dodává Koníčková. České florbalistky vstoupí do bratislavského mistrovství světa příští pátek zápasem proti Lotyšsku.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme