Florbalistky těsně prohrály se Švýcarskem a z mistrovství světa odjedou bez medaile

České florbalistky na vytoužené medaile z mistrovství světa nedosáhly. I letos totiž český tým podlehl tradičnímu soupeři v boji o bronz Švýcarsku a opět skončí na čtvrtém místě. Češky v zápase dvakrát vedly, nakonec ale prohrály 2:3 brankou ze sporného trestného střílení.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České florbalistky smutní po prohraném zápase o třetí místo proti Švýcarsku.

České florbalistky smutní po prohraném zápase o třetí místo proti Švýcarsku. | Foto: www.ceskyflorbal.cz | Zdroj: www.ceskyflorbal.cz

V první třetině byly i díky přesilové hře aktivnější Švýcarky, ale jejich rány mířily často mimo branku a v jednom případě českému týmu pomohla i tyč. Zhruba po patnácti minutách Češky hru vyrovnaly a vypracovaly si gólovou šanci, jenže Kapcová zblízka švýcarskou brankářku neprostřelila.

Na začátku druhé části už šel český tým do vedení, když se Eliška Krupnová dostala k dorážce po rychlém brejku Kapcové. Po pěti minutách si ovšem Češky nepřesně přihrály na vlastní polovině a jejich chybu potrestala rychlou střelou na bližší tyč Corin Rüttimannová. Jenže ještě do přestávky měl český tým vedení zpět díky pohotové dorážce Dominiky Kubišové.

V poslední třetině se Švýcarky dostaly do tlaku, který ve 48. minutě vyústil ve druhou branku Rüttimannové. A stejná hráčka nakonec o necelé dvě minuty později vstřelila i rozhodující gól, když proměnila sporně nařízené trestné střílení.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme