Stále nestíháme a ztráta je velká, krotí Verstappen nadšení po utnutí vítězné série Mercedesu

Až v pátém závodě sezony formule 1 přišla stáj Mercedes o svou vítěznou sérii. Tu přerušil v neděli výborným výkonem ve výročním závodě v Silverstonu Max Verstappen s vozem Red Bull, který zvítězil o 11 sekund před lídrem šampionátu Lewisem Hamiltonem.

Tento článek je více než rok starý.

Silverstone (Velká Británie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen.

Max Verstappen. | Foto: Frank Augstein | Zdroj: Reuters

Max Verstappen těžil v neděli z dokonale zvolené strategie, kterou podpořil bezchybným výkonem. Trať v Silverstonu dosahovala vysokých teplot a piloti Mercedesu Lewis Hamilton s Valteri Bottasem nedokázali šetřit své pneumatiky tak jako nizozemský jezdec. Po závodě to potvrdil i šéf Mercedesu Toto Wolf.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stále nestíháme a ztráta je velká, krotí Verstappen nadšení po utnutí vítězné série Mercedesu

„Měli jsme podezření, že při vysoké teplotě trati rychlostně strádáme a teď se to potvrdilo. Oběma pilotům se dělaly na pneumatikách puchýře a Max byl rychlejší i na starší sadě gum. Tomuhle se teď musíme věnovat a pochopit, kde je problém,“ říkal Wolf.

Šampionát formule 1 pokračuje už nadcházející víkend závodem ve Španělsku, kde se dají očekávat ještě vyšší teploty. To by teoreticky dávalo Red Bullu a především Verstapenovi naději, že by mohl výsledek ze Silverstonu zopakovat a třeba i trochu zkomplikovat Hamiltonovi cestu k dalšímu mistrovskému titulu. Nizozemský pilot tomu ale příliš nevěří.

„V kvalifikacích stále nestíháme a ztráta na Mercedes je velká. Navíc v Barceloně pojedeme na tvrdší směsi pneumatik a s tou jsme měli minulý týden problémy, takže nečekám žádné zázraky,“ řekl Verstappen.

Verstappen slaví první triumf v letošním ročníku formule 1, na pódiu ho doplnili oba jezdci Mercedesu

Číst článek

O tom, že Hamilton a Mercedes jsou stále jasnými favority letošní sezony, je přesvědčen i motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

„Bude to spíš o tom, jestli dokáže Verstappen a Red Bull přinutit Mercedes k dalším chybám. Myslím, že moc ne. Tu a tam se to může povést, ale myslím, že z dlouhodobého hlediska si Mercedes nadvládu pro letošní sezonu udrží,“ myslí si.

Velká cena Španělska, třetí závod během tří týdnů, se pojede v Barceloně v neděli 16. srpna.

David Prouza, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme